hotel bell

Škola u Priboju, zahvaljujući malim ekolozima, postala prijateljsko okruženje za ptice

U isturenom odeljenju Osnovne škole “Milutin Smiljković“ u Priboju, uspešno i vredno radi ekološka sekcija, a izrada kućica za ptice, samo je jedna od akcija, kojom đaci, sa svojim učiteljicama, pokazuju da se o značaju životne sredine, moramo učiti od malena

Sekcija zvanično postoji od ove školske godine, ali mali ekolozi iz Priboja odavno, na različite načine, uče koliko je važno da čuvamo životni prostor i brinemo o prirodi i životinjama koje nas okružuju:

– Redovno uređujemo školsko dvorište, sadimo cveće i drveće, prikupljamo plastičnu ambalažu i limenke, sve trudeći se da deci, od najranijeg uzrasta usadimo svest o ekologiji. Jedna od poslednjih aktivnosti bila je izrada kućica za ptice, koje smo rasporedili po školskom dvorištu. Napravili smo ih od šper-ploča i reciklažne ambalaže, a potom ukrasili, da bi i ptičice uživale u njima, priča učiteljica Gordana Kostić, dodajući da se deca raduju svakoj novoj akciji.

Najveće zadovoljstvo im pričinjava saznanje da će svojim pernatim drugarima pomoći da prežive zimu:

– Na svakom odmoru, prikupljaju mrvice i ostavljaju ih u kućicama, očekajući da se ptičice pojave i “počaste“ čim se oni budu udaljili. Ispuniti dečje glavice lepim mislima, zaokupiti i usmeriti njihovu pažnju ka praktičnim, životnim stvarima, u vreme kada je sve digitalno i virtuelno, nije lako. Zbog toga je zajedničko zadovoljstvo još veće.

Hladnoća i glad su realni i i koliko god moderne uređaje imali i koliko god se trudili, virtuelno ih ne možemo pobediti, poruka je koju šaljemo svima, posebno najmlađima, dodaje učiteljica Gordana.

Ovaj sadržaj je deo projekta koji je sufinansirao grad Leskovac. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Check Also

Oglašena prodaja imovine DP “Trgovina Vučje“: Javno nadmetanje zakazano za 7. mart

Agencija za licenciranje stečajnih upravnika, oglasila je prvu prodaju nepokretne imovine DP “Trgovina Vučje“ u …

Оставите одговор