hotel bell

Siniša Mali: Prijava za nove penzionerske kartice od 15. marta

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar finansija Siniša Mali kazao je danas da država priprema nove penzionerske kartice kako bi dodatno pomogla, podržala i poboljšala životni standard najstarijih sugrađana.

“Pripremamo nove penzionerske kartice za brojne popuste i pogodnosti koje će penzioneri moći da koriste počev od 1. oktobra ove godine, rekao je Mali, objasnivši da pravo na ovu karticu ima 1,65 miliona najstarijih sugrađana i da će od 15. marta početi prijavljivanje zainteresovanih, koje će biti veoma jednostavno i lako.

Prema njegovim rečima, država će započeti akciju kako bi privukla što više društveno odgovornih kompanija da se uključe u ovaj projekat i na taj način pomognu naše najstarije sugrađane i njihov životni standard.

Za sada se, kako je naglasio, zna da će popuste penzionerima obezbediti neki veliki trgovinski lanci.

Mali je objasnio da je reč o novoj generaciji penzionerskih kartica, značajno unapređenih u odnosu na postojeće, koje sada izdaje PIO fond, jer će nove kartice nuditi mnogo više pogodnosti, između ostalog, prikupljanje bodova koji omogućavaju dodatne popuste.

Mali je podsetio na to da je PIO fond pripremio odličan informativni vodič za penzionere, koji se već distribuira na njihove kućne adrese, a u kojem mogu pročitati brojne korisne i zanimljive tekstove.

Prema njegovim rečima, u ovom vodiču penzioneri mogu da se informišu o istorijatu penzijskog sistema u Srbiji, koji ove godine obeležava vek postojanja, o odmoru u banjama, društvenim aktivnostima koje se organizuju putem udruženja penzionera i dnevnih centara i klubova za najstarije i digitalnoj edukaciji starijih.

Check Also

Otvaranje izložbe i dodela nagrada u okviru konkursa „Reci NE, pokaži stav!” u sredu u Narodnoj biblioteci

U sredu 29. marta 2023. godine u 13.00 časova u Čitaonici Narodne biblioteke „Radoje Domanović“ …

Оставите одговор