Početna / DRUŠTVO / Sezona u Grčkoj počinje 1. jula, turisti će morati da se testiraju na Korona virus

Sezona u Grčkoj počinje 1. jula, turisti će morati da se testiraju na Korona virus

Photo: kalimeranews

Grčki ministar turizma rekao je da će svi turisti koji planiraju da posete Grčku ove godine morati da budu testirani na Korona virus. Budući da sezona počinje 1. jula, turisti će morati da imaju negativan test pre nego što se ukrcaju u avion, a pretpostavka je da će isto važiti i za turiste koji dolaze automobilima.

Ideja je da se testiranja obave u zemljama iz kojih dolaze turisti, tako da bi ljudi u avionu mogli da se osećaju bezbednije znajući da su svi putnici negativni. Takođe, turisti dolaze u Grčku na odmor da se opuste. Ne treba da razmišljaju o tome da li je neko ko se sunča par metara od njih zaražen virusom – rekao je ministar Harry Theocharis.  

Kako je objavio Greek Reporter epidemilozi još uvek nisu doneli konačnu odluku. Prema nemačkom listu Faz, testiranje na koronu na bečkom aerodromu košta 190 evra. To bi značilo da bi četvoročlana porodica trebalo da plati dodatnih 1.500 evra, ukoliko bi testiranje moralo da se obavi pri polasku i povratku iz Grčke. 

Theocharis je priznao da bi ovaj dodatni trošak za većinu turista bio presudan pri donošenju odluke o dolasku u Grčku, ali je izrazio nadu da će do jula početi proizvodnja testova koji će koštati do 10 evra po osobi.

Ulaže se mnogo resursa kako bi testovi bili jeftini i dostupniji svima. Testiranje najverovatnije neće biti potrebno nakon povratka iz Grčke – naglasio je on. 

Grčka je u boljoj poziciji da se bori protiv pandemije nego druge zemlje. Naši brojevi su mnogo niži nego u ostalim evropskim zemljama. Iz tog razloga smatram da dodatno testiranje nakon povratka iz Grčke neće biti potrebno – objasnio je Herry Theocharis. 

Grčki ministar pozvao je evropske vlasti da zajedno donesu odluku o pitanjima vezanim za turizam ove godine.

Izvor: kalimera.news

Pogledaj takodje

Nakon pandemije koronavirusa svet će biti drugačiji

Nakon pandemije koronavirusa svet neće biti isti, a koliko će se promeniti pokazaće vreme,kazala je …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *