Početna / DRUŠTVO / SEZONA GRIPA U JEKU: Donosimo recepte naših baka za brzo skidanje temperature

SEZONA GRIPA U JEKU: Donosimo recepte naših baka za brzo skidanje temperature

U jeku je sezona gripa, a na teritoriji grada Leskovca u odnosu na prošlu nedelju zabeležen je veliki porast obolelih.

Na visoku temperaturu, malaksalost i bolove u grlu žale se kako mladi , tako i stariji sugrađani. Kada žila u termometru pređe 39 ili 40 -ti podeok, ne može da nas ne oblije hladan znoj, pa kada ni antipiretik poput brufena i paracetamola, ne uspeva da pomogne onda krećemo sa alternativnim merama.

U nastavku vam donosimo nekoliko recepta naših baka za skidanje temperature.

Brojni su saveti za skidanje temperature, od saveta naših baka do prastarih metoda, pa među njima imamo tuširanje, stavljanje senfa na noge, listića krompira, mešavinu sirćeta i kukuruznog brašna. Kod odraslih kafa je najefikasnija za skidanje temperature. Jaka koncentrovana kafa na svaka 4 sata je odličan antipiretik.

List bundeve je vrhunski u skidanju temperature, skuva se jedna i po šaka lista bundeve na litar vode i konzumira 4 puta dnevno i temperature nema.

Pogledaj takodje

„Yura“ će raditi po preporuci epidemiologa – 50 radnika u hali do 5.000 kvadrata – Posle novog pritiska odustali od pune proizvodnje

Kompanija „Yura“ će od sutra nastaviti proizvodnju prema obavezujućim preporukaa epidemiologa Zavoda za javno zdravlje. …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *