Home / DRUŠTVO / Šešelj u Leskovcu pozvao građane da biraju Vučića za predsednika, a radikale za poslanike
hotel bell

Šešelj u Leskovcu pozvao građane da biraju Vučića za predsednika, a radikale za poslanike

U sklopu izborne kampanje, lider Srpske radikalne stranke, Vojislav Šešelj posetio je Leskovac, podelio građanima svoje knjige i razgovarao sa stranačkim kolegama iz Jablaničkog okruga

U očekivanju da se, na Širokoj čaršiji pojavi “vojvoda“, leskovački radikali su učlanjivali prolaznike i prikupljali potpise za povlačenje iz procedure Zakona o istopolnim zajednicama:

– Već dugo organizujemo potpisivanje peticije protiv gej brakova i namerni smo da sakupimo 100.000 potpisa i taj spisak predamo Skupštini. Do sada smo, na nivou čitave Srbije, prikupili više od 80.000 saglasnosti građana za povlačenje spornog zakona. U Leskovcu je do sada skupljeno preko 4.000 potpisa, istakao je Dušan Stanojević, v.d. predsednika Gradskog odbora SRS-a Leskovac i pozvao građane Leskovca i Jablaničkog okruga da podrže listu radikala, koja, na glasačkom listiću, nosi broj 4.

A onda se, sa malim zakašnjenjem pojavio Vojislav Šešelj i odmah se, uz objašnjenje da se tek opravio od korone i da se ni sa kim neće pozdravljati, distancirao i smestio u, za tu priliku, postavljen dvosed. Sa pristojne udaljenosti, ipak je odgovarao na pitanja novinara o ukrajinskoj krizi, izborima, podršci Vučiću:

– Nadam se da se Vučić danas neće obrukati i doneti pametnu odluku po pitanju sukoba u Ukrajini. Naravno da on ne može, kao ja da sve kaže do kraja, ali treba da bude umeren. Nema govora da se osudi Rusija i da joj se uvedu sankcije, nadam se ni Vučić to neće uraditi. A šta će tačno uraditi, nemam saznanja, ne podnosi mi izveštaje odavno.

Što se tiče izbora, pozivamo građane da za predsednika podrže Vučića, pošto mi nemamo svog kandidata, ali da, kad su parlamentarni izbori u pitanju, glasaju za radikale. Ne smemo dozvoliti da bude drugog kruga predsedničkih izbora, jer bi tada pojedinci mogli napraviti haos u Srbiji. Za nas bi bilo idealno da se Vlada ne može formirati bez nas,onda bismo postavili svoje uslove, rekao je Šešelj.

Na pitanje novinara kako to da radikali organizuju potpisivanje peticije protiv gej brakova, a pozivaju građane da glasaju za Vučića, koji ima premijerku u istopolnom braku, odgovara:

– Mi nećemo da “ubijemo“ one koji su istopolne brakove sklopili negde u inostranstvu, ali smo protiv zakona koji to hoće da uspostavi u Srbiji. Ako se sećate, Vučić je taj zakon vratio Vladi na doradu i nije hteo da ga potpiše.

Lider radikala podsetio je na prioritetne ciljeve stranke: ukidanje privatnih izvršitelja i legalizacija po mnogo nižim cenama. Zalagaće se, kaže, i za eksploataciju litijuma i drugih ruda, ali uz strogo poštovanje ekoloških standarda, niže cene nafte za poljoprivrednike i urbanističko uređenje države.

Check Also

Detaljna kontrola ispravnosti autobusa koji prevoze decu na utakmicu Srbija – Švedska

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je da će pripadnici Uprave saobraćajne policije, u …

Оставите одговор