“Sedam smrtnih grehova” u Caričinom gradu

Slide Background
Build & Design
Build & Design
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Opština Lebane je prihvatila predlog produkcijske kuće „Zilion“ da deo snimanja film „SALIGIA“ realizuje na području arheološkog lokaliteta Caričin grad, nakon što su Narodni muzej u Leskovcu i Republički zavod za zaštitu spomenika kulture sa svoje strane dali dozvole da se snimanje obavi u zaštićenoj zoni.

Usled krize izazvane pandemijom, u prologu priče predstavljaju se glavni likovi (sedam smrtnih grehova) kroz svoj svakodnevni život koji ubrzo prestaje nakon apokalipse koja se dogodi na zemlji. Oni se bude u nepoznatom prostoru u kome vreme stoji, sa odlomcima sećanja svojih života, nedovoljnim da bi znali svoja imena, godine, status…

Kako ničega osim rastinja i razrušenog hrama okolo nema prinuđeni su da borave u centru momumentalne građevine, kako bi istražili razlog zašto su baš oni tu. Kako priča odmiče identiteti grehova počinju da se prikazuju. Oni postepeno razotkrivaju svoju nimalo pohvalnu prošlost iz života na zemlji.

Minulog vikenda na lokalitetu „Caričin Grad“, održana je konferencija za medije na kojoj su govorili predsednik opštine Lebane Ivan Bogdanović, reditelj filma Petar Ristovski i glumci Lazar Ristovski, Bojana Grabovac, Pavle Jerinić i Teodora Ristovski.

Predsednik Bogdanović, rekao je da mu je veliko zadovoljstvo što se ova ekipa odlučila za Caričin grad i što je opština Lebane domaćin ovako velikom projektu.

„Opština Lebane i lokalitet će biti prezentovani na najbolji mogući način kroz ovaj projekat, a mi smo kao opština dali svu tehničku i logističku podršku za snimanje“ radovi na lokalitetu će tek krenuti, uz pomoć predsednika republike i Vlade Republike Srbije, i nadamo se da će se Caričin grad ubrzo naći na UNESCO listi za zaštitu spomenika“ –
istakao je predsednik Bodganović.

Check Also

U Biblioteci održan čas o sećanju na stradanje u Drugom svetskom ratu

U susret Danu sećanja na žrtve holokausta, genocida i drugih žrtava fašizma u Drugom svetskom …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *