hotel bell

Savremena Biblioteka za decu i mlade: Leskovački mališani učili 3D modeliranje, štampu i obradu videa i fotografija

U okviru projekta „Savremena biblioteka za decu i mlade u Leskovcu“ realizovana je aktivnost kreiranja inovativnih programa koja obuhvata izradu metodologije i realizaciju 20 radionica digitalnog stvaralaštva, 3D modeliranja, 3D štampe i obradu videa i fotografija.

U aktivnosti su učestvovala deca i mladi iz Škole za srednje i osnovno obrazovanje „11. oktobar“, PPG OŠ „Svetozar Marković“, vrtića „Vil“, PPG „Bambi“, PPG „Bubamara“ Rajno Polje, vrtića „Ciciban“, učenici iz osnovnih i srednjih škola u Leskovcu, kao i korisnici usluga Biblioteke.

Kroz igru i druženje deca i mladi susreli su se sa digitalnim stvaralaštvom, mikrobitovima, micro:Maqueen edukacijskim robotima, 3D modelovanjem, 3D štampom, obradom videa i fotografija putem programa Filmora 9 i fotošopa.
Projekat je koncipiran kroz dve grupe aktivnosti – nabavka opreme i kreiranje inovativnih programa, koje će sinergijom omogućiti razvoj tehničkih i programskih kapaciteta Dečjeg odeljenja i stvoriti uslove za kreiranje inovativnih usluga i aktivnosti.

Cilj projekta je stvaranje podsticajnog i kreativnog okruženja za decu i mlade u Leskovcu kroz razvoj tehničkih i programskih kapaciteta Dečjeg odeljenja Narodne biblioteke „Radoje Domanović“ u Leskovcu za implementaciju inovativnih usluga i aktivnosti.

Projekat se realizuje pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja RS i grada Leskovca.

Check Also

24.godišnjica NATO bombardovanja obeležena u Vlasotincu

Danas je u spomen parku organizovan komemorativni skup u znak sećanja na žrtve bombardovanja, ali …

Оставите одговор