hotel bell

Savez za školski sport donirao sportsku opremu i dresove svim osnovnim i srednjim školama na teritoriji grada Leskovca

Savez za školski sport Grada Leskovac donirao je danas svim osnovnim i srednjim školama sa teritorije Grada sportsku opremu i komplete dresova.

U ime lokalne samoupraveu prisustnima u maloj sali Sportskog centra Dubočica obratila se Brankica Stamenković, članica Gradskog veća zadužena za obrazovanje i sport i naglasila da važnost školskog sporta dokazuje današnja, ali i konferencija za medije održana pre deset dana, zakazane povodom donacija Saveza za školski sport.

-Godina za nama je bila godina puna izazova, još uvek menjamo naše životne navike i rutinu i obazrivi smo jer nam je na prvom mestu zdravlje. Škole rade i radile su u izmenjenom režimu. Uspeli smo, uz pomoć savremenih tehnologija, da mnogo toga nadomestimo sa ciljem da naši učenici imaju kvalitetno obrazovanje. Ipak, ostali smo uskraćeni za školska sportska takmičenja budući da ono što se na njima doživi tehnologija ne može nadoknaditi. Zato nam je jako bitno da ulažemo u budućnost i ono što nas očekuje narednih godina čim se steknu uslovi da se takmičenja održe. Veoma je značajno da deca budu uključena u sistem školskog sporta i da od malih nogu steknu zdrave životne navike. Hvala Savezu za školski sport koji zajedno sa nama uspeva da nađe sredstva kako bi se školama pružila mogućnost da njihovi učenici imaju ono što mi nekada nismo imali – rekla je Brankica Stamenković, članica Gradskog veća.

Ispred Saveza za školski sport se obratio Ivan Cvetanović i zahvalio se gradu Leskovcu i gradonačelniku dr Goranu Cvetanoviću jer su im sredstva dodeljena putem programskog finansiranja omogućila da pomognu školama.

-Želimo da školski sport u Leskovcu bude uspešan. Potrudili smo se da školama podelimo opremu koja se sastoji od fudbalskih, košarkaških, odbojkaških i rukometnih lopti i kompleta dresova za sve škole na kojima su nazivi škola – kazao je Ivan Cvetanović i najavio početak školskih takmičenja u martu mesecu.

O značaju donacije i fizičkog vaspitanja govorio je direktor Osnovne škole „Josif Kostić“ Milan Tončić.

-Sport kod dece utiče na razvijanje zdravih navika u ishrani, discipline, većeg stepena socijalizacije u društvu, pa je tako važno napomenuti da treniranje i bavljenje sportom ne utiče samo na fizičko zdravlje, već i na druge oblasti zdravlja, uključujući i mentalno zdravlje, što je od velike važnosti danas kada živimo u uslovima pandemije virusa Kovid-19. Naša fiskulturna sala izgleda prelepo i po izgledu može da parira salama u velikim evropskim gradovima. Boravak u takvom prostoru deci pričinjava veliko zadovoljstvo i radost, i svaki naredni čas fizičkog vaspitanja očekuju s velikim nestrpljenjem – naglasio je direktor Milan Tončić.

Check Also

Planinarsko društvo „Dubočica“ objavilo Godišnji plan akcija: Radan, Suva Planina, Alpi, Vardenik, Babička gora, Prokletije, Triglav, Kukavica, Šar planina …

Planinarsko društvo „Dubočica“ objavilo je na svojoj fejsbuk stranici Godišnji plan akcija za 2023. godinu …

Оставите одговор