Savet za zdravstvo SNS Leskovac organizovao preglede gradjana u MZ Moša Pijade

Slide Background
Slide Background
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Savet za zdravstvo Gradskog odbora Srpske napredne stranke organizovao je akciju merenja krvnog pritiska i visine šećera u krvi u Mesnoj zajednici Moša Pijade.

Veliki broj gradjana Mesne zajednice Moša Pijade iskoristio je ove subote priliku da proveri svoje zdravstveno stanje i obavei konsultacije sa lekarima.

– Dobrodošli na još jednu akciju preventivnih lekarskih pregleda koju organizuje Savet za zdravstvo Gradskog odbora Srpske napredne stranke u Leskovcu. Danas se nalazimo u Mesnoj zajednici Moša Pijade gde će gradjanima biti izmerena vrednost šećera u krvi i krvnog pritiska. Cilj ove akcije je da pokažemo gradjanima koliko je veliki značaj redovnog odlaska lekaru i preventivnih pregleda kojima se mnoge bolesti mogu sprečiti ili pronaći i otkriti u nekom ranijem stadijumu, a redovnim kontrolnim pregledima bolest staviti pod kontrolu i usporiti razvoj njenih komplikacija. Gradjani će ovde takodje moći da dobiju i savete koji se tiču prevencije kardiovaskularnih oboljenja koje su primarne po mortalitetu kod nas i koji su to fakatori rizika na koje mi kao lekari pacijenti možemo delovati. Ova akcija se sprovodi svake subote već pune dve godine i odziv gradjana je taj koji nam pokazuje da smo na pravom putu u relaizovanju našeg cilja i to je naš najveći motiv da i u narednom periodu nastavimo sa organizovanjem ovakvih akcija – rekla je dr Milena Stojanović iz Saveta za zdravstvo GrO Srpske napredne stranke u Leskovcu.

 

Check Also

Leskovčanima predstavljen novi broj SNS Informator: Aktuelnosti iz političkog života Leskovca i Srbije

Na gradskom trgu danas je promovisan novi broj stranačkog glasila, SNS Informator, koje je predstavljeno …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *