hotel bell

Savet za zadravsvo SNS organizovao besplatne preglede u MZ Stojan Ljubić

Savet za zadavstvo SNS-a danas je sproveo akciju preventivnih lekarskih preleda u MZ Stojan Ljubić u Leskovcu.

Stanovnici ovog dela grada bili su u prilici da provere krvni pritisak i nivo šećera u krvi i da, od lekara različitih specijalnosti, dobiju savete za dalje lečenje.

Dr Marija Kocić još jednom je ukazala na značaj prevencije u cilju sprečavanja mnogih bolesti, posebno hipertenzije i dijabetesa, koji su široko rasprostranjeni među stanovništvom.

– Naši pregledi su potpuno besplatni , a sprovodimo ih već dve godine u gradskim i seoskim mesnim zajednicama. Na taj način pokazujemo da nam je stalo do naših sugrađana i da vodimo brigu o njihovom zdravlju. Meštani, a naročito starija populacija, često nisu u prilici da redovno kontrolišu svoje zdravlje, pa su im ove akcije od velike koristi. Pozitivne reakcije i veliki odziv daju nam vetar u leđa da ovakve aktivnosti nastavimo, kaže dr Kocić.

Lekari Saveta za zdravstvo Srpske napredne stranke, preventivne preglede stanovništva obavljali su danas i u Bratmilovcu, naselju Ančiki, Mrštanu, Žabljanu, Gorini, Brzi i Bukovoj Glavi.

A. Jovanović

Check Also

Uhapšen vlasnik psa koji je izujedao devetogodišnjeg dečaka koji je zbrinut u Kliničkom centru u Nišu -Tužilaštvo odredilo meru zabrane prilaska i komuniciranja

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Vlasotincu uhapsili su B. M. (1980) iz Vlasotinca zbog postojanja …

Оставите одговор