Home / EKONOMIJA / Savet za razvoj grada Leskovca predložio jačanje aktivnosti u pripremi infrastrukture za domaće preduzetnike
hotel bell

Savet za razvoj grada Leskovca predložio jačanje aktivnosti u pripremi infrastrukture za domaće preduzetnike

razvoj grada

Na 43. sednici Saveta za razvoj grada Leskovca, održanoj 25.11.2021. godine, razmatrana su sledeća pitanja iz rada lokalne samouprave:

  • Razmatranje Izveštaja o realizaciji projekata razvoja grada Leskovca sa Akcionim planom 2015-2020.godina,
  • Razmatranje Izveštaja o realizaciji i efektima Programa podrške preduzetništavu u 2019. i 2020. godini,
  • Razmatranje Analize upitnika-anketiranje privrede,
  • Razmatranje problema i inicijativa privrednika u saradnji sa republičkim institucijama.

Nakon razmatranja pomenutih izveštaja, članovi Saveta za razvoj grada Leskovca, dali su predloge i sugestije u cilju daljeg unapređenja razvoja grada i uslova za razvoj pozitivne ekonomske klime, na čemu organi grada Leskovca kontinuirano rade.

Po pitanju podrške preduzetništvu u 2019. i 2020. godini, Savet je predložio da se pojačaju aktivnosti u pripremi infrastruktrure za domaće preduzetnike, kako bi unapredili uslove za razvoj. Anketiranje privrednika je pohvaljeno uz inicijativu, da se češće obilaze privrednici, pogotovu pre pripreme planskih razvojnih dokumentata i da se na osnovu interesovanja privrednika ubrzaju projekti koji će stvoriti uslove za realizaciju poslovnih ideja i projekata razvoja preduzetništva.

Dat je predlog da se ubrzaju aktivnosti na novim lokacijama za industrijske zone i da se planski sublimira priprema istih sa opremanjem komunalnom infrastrukturom.

Savet za razvoj grada će analizirati iznete ideje i sugestije privrednika kako bi se nastavio pozitivan trend privrednog razvoja grada Leskovca.

Check Also

Pravo glasa na referndumu ima 6.510.323 glasača

Republička izborna komisija utvrdila da u Srbiji trenutno ima 6.510.323 glasača, za sve jedinice lokalne …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *