Savet penzionera SNS Leskovac: Žrtva za bolju budućnost naše dece

Na konferenciji za medije Srpske napredne stranke govorili su predstavnici novoformiranog Saveta penzionera ove stranke u Leskovcu.

Novoformirani savet penzionera, pri Gradskom odboru Srpske napredne stranke, broji 15 članova i to je telo stalnog karaktera, koje će, u skladu sa svojim programom, raditi na poboljšanju položaja penzionera, kojih je na teritoriji grada više od 3o.ooo.

Predsednik saveta, Bratislav Zdravković je, na današnjoj pres konferenciji, istakao da se uz imenicu penzioner, poslednjih godina, uglavnom vezuju reči smanjenje penzije, uz zaboravljanje da u Leskovcu nisu svi pogođeni ovom reformskom merom.

– Znamo da je limit za smanjenje penzija bio 25 hiljada, a 90 posto penzionera u našem gradu čine oni sa primanjima do 23 hiljade. Još jedan podatak govori o tome da je procentualno manjem broju penzionera umanjena penzija. Naime, gotovo 16,5 hiljada naših sugrađana prima penziju, koja je manja od 18 hiljada.

Penzioneri su navikli, još iz vremena dok su radili, da im se odbija od primanja na ime samodoprinosa, pomoći za poplavljene i pogođene zemljotresom, pa smo, kada je zemlja u tranziciji, morali da podnesemo žrtvu umanjenja penzija, jer to znači bolju budućnost za našu decu,rekao je Zdravković.

On je naveo da će Savet penzionera SNS-a, imati niz aktivnosti vezanih za stvaranje kvalitetnijih uslova za život najstarijih sugrađana, kroz saradnju sa Centrom za socijalni rad i drugim relevantnim institucijama.

S. Stojiljković

Check Also

Iz budžeta Leskovca danas isplaćena prva rata za regulisanje dugova Medicinske škole i 13,8 miliona za održavanje vodotokova i sprečavanje poplava

Danas je iz budžeta grada isplaćena prva rata za regulisanje dugovanja Medicinske škole prema Opštoj …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *