Početna / DRUŠTVO / Samohrani roditelji apeluju: Оslobodite nas radnih obaveza u vreme vanrednog stanja
hotel bell

Samohrani roditelji apeluju: Оslobodite nas radnih obaveza u vreme vanrednog stanja

Nakon brojnih poziva,intervencija,molbi,zahteva…… udruženje samohranih roditelja Leskovca U-TiM javno upućuje apel svim poslodvacima Jablaničkog upravnog okruga gde njihovi upošljenici nemaju uslova pridržavanja propisanih mera zaštite koje je propisala RS a u vezi trenutnog vanrednog stanja u zemlji , da svoje upošljenike koji su iz redova samohranih roditelja oslobode radnih obaveza dok traje vanredno stanje u zemlji . 

Udruženje samohranih roditelja Leskovca U-TiM ima obavezu po statutu da zastupa interese i prava samohranih roditelja u skladu sa svojim mogućnostima. Kako se ovde radi o isključivoj odluci poslodavca i odluci skupštine i predsedništva RS , jedino na ovaj način možemo pokušati da zaštitimo samohrane roditelje koji sada kada ne rade vrtići i škole i kada moraju potpuno sami dok traje izolacija da brinu o svojoj deci i pri tome da vode računa da njihovo zdravlje ne dovedu u pitanje a samim tim i podstaknu širenje virusa , apelujemo na poslodavce da ovaj problem uzmu u razmatranje i donesu pravilnu odluku .

Veliki broj zahteva je stigao od uposljenika giganta YURE koji je u prvom talasu pokazao razumevanje i smanjio broj angažovanih radnika , ali sada se moraju vratiti na posao – kako to prenose upošljenici  . U-TiM nema licni uvid u taj podatak , kao ni podatak kako je u ostalim velikim preduzećima gde radi veliki broj upošljenika to regulisano .Nadam se da će i lokalna samouprava podržati ovaj naš javni apel i pokušati da sa predstavnicima poslodavaca reše ovu novonastalu situaciju u korist samohranih roditelja za vreme trajanja vanrednih mera .

Ujedno U-TiM podseća sve samohrane roditelje i članove njihovih porodica na obavezno poštovanje propisanih mera zaštite i postovanje svih mera koje je lokalna samouprava i RS propisala za vreme trajanja vanrednog stanja . Jer jedino na taj način svi dajemo doprinos u borbi protiv nevidljivog neprijatelja .

Pogledaj takodje

Vrtić u Medveđi ponovo počinje sa radom

Foto: arhiva Na telefonskoj sednici održanoj 16. aprila 2021. godine, doneta je naredba da predškolska …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *