hotel bell

Saborni hram i Grad Leskovac obeležili danas hramovnu i gradsku slavu

Saborni hram Silaska Svetog Duha na apostole u Leskovcu i Grad Leskovac obeležili su danas, na Duhovski ponedeljak, hramovnu i gradsku slavu. Svetu arhijerejsku Liturgiju služio je Njegovo Preosveštenstvo Episkop niški G. G. Arsenije.

Njegovom Preosveštenstvu je sasluživalo leskovačko sveštenstvo, kao i gosti – namesnik vlasotinački protojerej-stavrofor Zoran Stojanović, vojni sveštenici jerej Ivan Ganić i jerej Đorđe Dimić i protođakon Stevan Krička.

Svetu službu uveličalo je predivno pojanje združenih horova “Branko” iz Leskovca i Dečijeg hora Svetojelisavetskog manastira iz Belorusije, koji je jedan od učesnika ovogodišnjeg festivala “Muzički edikt”.

Saborni hram je bio prepun vernog naroda, uz prisustvo gradonačelnika Leskovca, načelnika okruga, predsednika skupštine, kao i pripadnika javnog i kulturnog života grada Leskovca.

Nakon Svete Liturgije, usledila je velelepna gradska Litija, u kojoj je učešće uzeo i Vojni orkestar iz Niša, nakon čega je u porti Sabornog hrama Preosvećeni Vladika osveštao slavske darove i prelomio kolač, a okupljeni narod poučio prigodnom besedom o današnjem prazniku.

Check Also

Zašto su preklopni pametni telefoni odlični za gejming

U poslednjih nekoliko godina, svet mobilnog gejminga svedočio je izuzetnoj evoluciji, delimično vođenoj pojavom preklopnih …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *