Home / DOGAĐAJI / Ružić : Ukoliko dođe do produžetka raspusta, gradivo će se nadoknaditi ili kroz radne subote ili intenziviranjem rada u školama
hotel bell

Ružić : Ukoliko dođe do produžetka raspusta, gradivo će se nadoknaditi ili kroz radne subote ili intenziviranjem rada u školama

Obrazovni sistem spreman za produženje jesenjeg raspusta, ocenivši da ta mera ima smisla ukoliko se bude paralelno primenjivala sa kovid propusnicama – poručio je danas ministar prosvete Branko Ružić.

„Situacija u školama nije alarmantna, u ovom trenutku zaraženo je približno 5.000 đaka, što je manje od jedan odsto, kao i 1,3 odsto nastavnog i vannastavnog kadra. Međutim, ima sve više prijema kod pedijatara, a zabeležena su i tri smrtna slučaja kod tinejdžera, što je alarm koji treba da ukaže na neophodnost vakcinacije – kazao je Ružić.

Ružić je poručio i da će se, ukoliko dođe do produžetka raspusta, gradivo nadoknaditi ili kroz radne subote ili intenziviranjem rada u školama, dodavši da bi krajnja mera bila produžetak školske godine.

„Verujem da do toga neće doći, ali ne znamo kako će se ova situacija odvijati, rekao je prvi potpredsednik Vlade, uz napomenu da je najbolje da đaci idu u školu, ali uz striktno poštovanje mera.

Check Also

Od Udruženja “Teslin toranj u Srbiji“, priznanje i maestralnom Radetu Šerbedžiji

Udruženju “Teslin toranj u Srbiji“, sa sedištem u Leskovcu i Udruženje inženjera i tehničara Leskovac, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.