hotel bell

Ružić: Izmenama Zakona o dualnom obrazovanju unapređujemo kvalitet obrazovanja

Ministar prosvete Branko Ružić prilikom posete Leskovcu i Viskoj poslovnoj školi , na kojoj je održana Javna rasprava o Nacrtu Zakona o izmenama i dopunama Zakona o dualnom obrazovanju, rekao je da Ministarstvo prosvete veliki značaj pridaje prilagođavanju vaspitno-obrazovnog sistema vremenu u kojem živimo, posebno stvaranju boljih i većih mogućnosti za buduće generacije.

On je istakao da je dualno obrazovanje najbolji primer tome i podsetio da je u Srbiji pre šest godina donet prvi Zakon, a potom je uveden i nacionalni model dualnog obrazovanja koji doprinosi, pre svega, unapređivanju kompetencija mladih.

„Dualno obrazovanje, odnosno učenje u školi i kompaniji priprema učenike za prvo radno angažovanje, a praktično iskustvo koje stiču tokom školovanja je od neprocenjive važnosti za njihov dalji profesionalni razvoj“, rekao je on na javnoj raspravi o izmenama Zakona o dualnom obrazovanju.

Dodao je da je Vlada Republike Srbije osnivanjem Kancelarije za dualno obrazovanje pokazala još veću spremnost daljem radu na uvođenju dualnog obrazovanja.

„Suština izmena Zakona o dualnom obrazovanju jeste da osiguramo kvalitet obrazovanja kroz povezivanje teorije i prakse, uz povećanje broja sati koje mladi provode u savremenom realnom radnom okruženju kompanije. Kompetencije koje budu sticali na ovaj način, obezbediće im sigurnu i uspešnu karijeru, dok će kompanijama obezbediti održivost i inovativnost“, rekao je Ružić.

Check Also

Izađi mi na teglu i ove godine u Brestovcu

I ove godine Brestovac je domacin nacionalnog karavana ,, Izadji mi na teglu”u subotu 30.septembra. …

Оставите одговор