hotel bell

Rok do marta, ali će Leskovački stadion biti gotov ranije

Završetak radova na sopljašnjim i unutrašnjim delovima stadiona biće gotovi do kraja februara, kada se i očekuje da GAT preda gradu Leskovcu moderan velelepni stadion koji je izgrađen po UEFA standardima.

Radove je danas obišao i gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, koji nije krio zadovoljstvo zbog skorog završetka ovog važnog projekta kako za grad tako i za sve građane.

Majstore smo zatekli na asfaltiranju unutrašnje servisne saobraćajnice na istoku, izgradnji parkinga na zapadnoj strani, uređenju fasade. Uporedo sa ovim radovima vrši se priprema za staze oko stadiona na severu i jugu, u narednih 15 dana biće postavljena trava, kao i stolice koje su pristigle u količini od 6000.

“Kada svi radovi budu završeni, stadion će imati 8.136 mesta, svlačionice, prostorije za sudije i delegate, ulaze za navijače, VIP goste, novinare, salu za konferencije i za prvu pomoć, parking sa 198 mesta, administrativne prostorije i prateće objekte uslužnog karaktera. Visina objekta stadiona je 16,3 metara, visina stubova reflektora 32 metra, dimenzije fudbalskog terena su 105×68 metara, ukupno sa okolinom 121×85 metara. Vrednost radova je, kao što već znate, oko 2,5 milijarde dinara. Grad Leskovac će takođe podržati ovaj projekat izgradnjom saobraćajnice pored stadiona sa 50 miliona dinara – kazao je gradonačelnik Cvetanović.

Šef gradilišta Ivan Đokić istakao je da se završetak radova na unutrašnjim servisnim saobraćajnicama očekuje do kraja meseca, kao i da se paralelno obavljaju radovi na fasadi.

“Nakon svih ispitivanja terena, sve je spremno za postavljanje trave, koja se nalazi na lageru i očekuje se da se i to završi do kraja meseca. Kako je naveo, plan je da se do kraja februara u potpunosti završi izgradnja stadiona i da nakon toga on bude predat na korišćenje u punom smislu te reči.

Inače, gradonačelnik Leskovca je izrazio želju, da ukoliko to uslovi dozvole odnosno ukoliko trava može da istrpi pritisak, da se na gradskom stadionu ugoste i naprave koncerti mnogih srpskih i balkanskih zvezda poput Zdravka Čolića.

Check Also

Zašto su preklopni pametni telefoni odlični za gejming

U poslednjih nekoliko godina, svet mobilnog gejminga svedočio je izuzetnoj evoluciji, delimično vođenoj pojavom preklopnih …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *