Početna / DOGAĐAJI / Renovirana zgrada Šumskog gazdinstva

Renovirana zgrada Šumskog gazdinstva

Zgrada Javnog preduzeća „Srbijašume“ u Leskovcu, dobila je novi osveženi izgled.

Radovi koji su se u prethodonom periodu odvijali obuhvatali su zamenu stolarije, rekonstrukciju krova, izolaciju podruma i kotlarnice i zamenu dotrajale fasade u vrednosti od oko 3,4 miliona dinara.

Tim povodom gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović obišao je danas ovu ustanovu.

„Srbijašume“ ima jako važnu ulogu u očuvanju životne sredine i zdravlja svih stanovnika koju uprava i upošljenici shvataju ozbiljno jer čuvanjem šuma, pošumljavanjem i brojnim akcijama doniranja besplatnih sadnica pozitivno utiču na kvalitet života svih nas kazao je Cvetanović, koji se ovom prilikom posvrnuo na nedavnu donaciju 3000 sadnica Mesnoj zajednici Sinkovce, ali i da inženjeri ovog preduzeća, koje se zalaže za podizanje svesti o značaju očuvanja okoline, veoma često drže edukacije o važnoj ulozi drveća i šuma za ekosistem.

Zoran Savić, zamenik direktora, je govorio o nastojanju ovog preduzeća da se kroz povećanje energetske efikasnosti doprinese boljem ambijentu za radnike ali i uštedi električne i toplotne energije i dodao da će nova fasada doprineti celokupnom izgledu u ovom delu obale reke Veternice. On je najavio da će 11. novembra biti organizovana velika akcija pošumljavanja na nivou Srbije, kada će „Srbijašume“ iz svog rasadnika gradu Leskovcu pokloniti više od 5000 sadnica.

Pogledaj takodje

„Yura“ će raditi po preporuci epidemiologa – 50 radnika u hali do 5.000 kvadrata – Posle novog pritiska odustali od pune proizvodnje

Kompanija „Yura“ će od sutra nastaviti proizvodnju prema obavezujućim preporukaa epidemiologa Zavoda za javno zdravlje. …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *