REKORD: 3.121 UČESNIK IZ 83 ZEMLJE – U Leskovcu otvorena 26. Balkanska smotra mladih strip autora

Večeras je u Leskovačkom kulturnom centru otvorena 26. po redu Balkanska smotra mladih strip autora. Ove godine, naša smotra je ponovo obarala rekorde, okupivši neverovatnih 3121 učesnika iz 83 zemlje, sa šest kontinenata.

U ime lokalne samouprave i gradonačelnika Leskovca dr sci. med. Gorana Cvetanovića obratila se Marija Rajković, član Gradskog veća, i rekla:

„Leskovac je postao epicentar svetske strip scene, mesto gde se susreću tradicija i modernost, istok i zapad, mladi i iskusni umetnici. Upravo to jedinstvo i spoj različitosti čini ovu manifestaciju jedinstvenom i dragocenom.

Hvala vam svima što ste ovde, što svojim prisustvom i delima doprinosite bogatstvu i uspehu ove manifestacije. Želim vam da uživate u izložbama, radionicama i svim aktivnostima koje su organizatori za vas pripremili. Neka ova Balkanska smotra bude izvor inspiracije i novih početaka za sve nas.“

Marko Stojanović, glavni organizator ovog dešavanja, rekao je:

„3121 učesnik iz 83 zemlje sveta poslao rad na smotru i to se na svetu nije desilo, to nije nešto što mi tvrdimo, već kaže Pol Gravet, strip teoretičar.“

Zahvalio se gradonačelniku Cvetanoviću i gradu na podršci, kao i partneru Leskovačkom kulturnom centru i direktorki Sanji Conić.

Ovaj sadržaj je deo projekta koji je sufinansirao grad Leskovac. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Check Also

Grupa građana Svi za jednog, jedan za sve protiv potpisanog Sporazuma sa EU i iskopavanja litijuma u Srbiji

Saopštenjem za javnosti oglasila se Grupa građana Svi za jednog, jedan za sve koja je …