hotel bell

Rekonstrukcija vodovodne mreže u ulici Alekse Nenadovića

U ulici Alekse Nenadovića počeli su radovi na rekonstruukciji vodovodne mreže.

Ovo je jedna od pet ulica u kojima će biti zamenjena stara vodovodna mreže u toku ove godine.

– Radovi se izvode na trasi dužine 370 metara. Zbog velikog broja kvarova na vodovodnim instalacijama, a bilo je čak 32 kvara u poslednjih deset godina, ova ulica je samu sebe kandidovala da uđe u ulice koje su od prioriteta za zamenu cevi koje su stare 45 godina. Vrednost investicije je 5,3 miliona dinara. Korisnici koji su povezani na vodovodnu mrežu će odmah po završetku radova osetiti benefit zbog toga što će biti mnogo kvalitetnije snabdevanje vodom i mnogo manji broj intervencija službe JKP „Vodovod“ kada je u pitanju održavanje mreže i rešavanje kvarova koji će biti svedeni na minimum. Svo vreme dok traje izvođenje radova stara mreža će biti u funkciji i građani će imati uredno snabdevanje vodom. Paralelno sa izvođenjem radova izvođiće se i priključci za domaćinstva prema tehničkim normativima. Ove godine preko kreditne linije JKP „Vodovod“ kompletno završava rekonstrukciju pet ulica u vrednosti od 145.000 evra. Pored ove, to su i ulice Vladimira Nazora, Kapetana Bojana Denića i Vlade Jovanovića. U zavisnosti od finansijske vrednosti radova u ovim ulicama, verovatno ćemo imati mogućnost da barem još jednu ulicu rešimo počeetkom septembra – rekao je gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović koji je danas sa saradnicima obišao radove.

Iz Javno komunalnog preduzeća “Vodovod” apeluju na građane da čuvaju i svoju i imovinu grada, odnosno svih građana.

-Važno je i da stalno podižemo svest o pravilnoj upotrebi sistema, a ono što je svetski problem je upotreba bionerazgradivih vlažnih maramica ili teško razgradivih koje bukvalno izazivaju blokadu kanalizacionog sistema, povećavaju troškove i blokiraju rad motora pumpi, te ih nikako ne treba bacati u kanalicaiju. Takođe je naš apel da zimnicu, koju građani treba da bacaju nakon prolaska sezone, to čine tako što će bacati u za to propisane posude, a nikako u kanalizacioni sistem. U protivnom lako može doći do izlivanja – kazala je direktorka JKP Vodovod Kosara Ilić.

 

Check Also

Zašto su preklopni pametni telefoni odlični za gejming

U poslednjih nekoliko godina, svet mobilnog gejminga svedočio je izuzetnoj evoluciji, delimično vođenoj pojavom preklopnih …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *