hotel bell

Rekonstrukcija ulica Miloša Obilića i Jug Bogdanova u Leskovcu

U Leskovcu su u toku radovi na kompletnoj rekontrukciji dve prometne gradske ulice – Miloša Obilića i Jug Bogdanova.

Radove je danas obišao gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović sa saradnicima koji je istakao značaj rekonstrukcije ovih ulica za stanovniek ovog dela grada, ali i za sve one koji ove prometne ulice koriste svakodnevno.

– Radovi se izvode na ulicama koje po gabaritu otprilike pripadaju srednjem nivou, ali su veoma prometne i povezuju širi centar grada sa jednim od najvećih naselja – Hisarom. Reč je o ulicama Miloša Obilića i Jug Bogdanova, čiji kolovoz je bio u veoma lošem stanju. Na prvoj se radovi izvode već 15-ak dana i biće asfaltirana u dužini od 190 metara, dok na drugoj radovi počinju danas, a trasa rekonstrukcije je duga 280 metara. Stanovnici Leskovca će za dva meseca dobiti skoro 500 metara rekonstruisanih ulica ukupnim ulaganjem od 14,3 miliona dinara. Nastavićemo sa ulaganjima u ovu oblast jer je razvoj putne infrastrukture neizostavna karika u lancu postizanja uspeha, sve u pravcu kvalitetnog razvoja jednog grada. Dobri putevi značajni su za privredni i ekonomski rast, pa samim tim imaju veoma bitnu ulogu u opštem razvoju jedne društvene zajednice – rekao je gradonačenik Leskovca Goran Cvetanović i podsetio da je d 2013. godine u izgradnju, sanaciju i rekonstrukciju saobraćajnica izdojeno preko milijardu i osamsto miliona dinara.

Direktor Javnog preduzeća Urbanizam i izgradnja Novica Nikolić rekao je da je rok za završetak radova 45 dana i da prema dosadašnjem toku radova veruje da će taj rok biti ispoštovan.

Check Also

Opština Vlasotince finansira Romski bal – Zahtevi za sponzorstvo nemaju veze sa ovom manifestacijom, opštinom i Turističkom organizacijom

Poslednjih dana pojavile su se informacije da pojedini Romi obilaze privrednike u Vlasotincu i traže …

Оставите одговор