Regionalna “Domijada” u Leskovcu

Build & Design
Build & Design
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Gradonačelnik Leskovca, Goran Cvetanović, otvorio je danas, u hali SRC “Dubočica”, 21. Regionalnu “Domijadu”.

 

– Ova manifestacija predstavlja priliku da se još jednom istakne koliko je značajno ulaganje u omladinu, sport, obrazovanje. Upravo ove tri stvari objedinjene su na 21. Susretima domova učenika srednjih škola, koji se danas održavaju u našem gradu. Grad Leskovac i Vlada Republike Srbije imaju isti cilj – da svim đacima obezbede što bolje uslove školovanja, bezbrižno odrastanje, da ih podstiču na sport i zdrave stilove života, rekao je gradonačelnik.

– Svake godine, Grad Leskovac nagrađuje mlade talente, uspešne sportiste, najbolje đake. Nastojimo da školama, u koje decenijama nije ulagano, podarimo nov izgled i bolje uslove za odvijanje nastave. Želja nam je da Leskovac privuče što više učenika i studenata da se školuju upravo kod nas, jer imamo šta da im ponudimo, istakao je Cvetanović.

– Zahvaljujući sredstvima Ministarstva prosvete, Dom učenika u Leskovcu je dobio 54 miliona dinara za dogradnju objekta i dostizanje visokog standarda za smeštaj svih onih koji odluče da svoje školovanje nastave u našem gradu. Veliko mi je zadovoljstvo što danas, kao domaćin “Domijade”, Leskovac može da ugosti mlade, pametne ljude iz mnogih gradova Srbije, koji će u mnogim disciplinama predstaviti svoje umeće. Dragi takmičari, vi ste ponos grada iz koga dolazite. Želim vam uspeh u današnjem nadmetanju i neka najbolji pobedi, rekao je gradonačelnik Goran Cvetanović, obraćajući se učesnicima.

Na 21. Regionalnim susretima domova učenika srednjih škola, oko 500 učenika iz 13 gradova jugoistočne Srbije, takmičiće se u malom fudbalu, košarci, odbojci, stonom tenisu, streljaštvu i šahu.

Ana Jovanović

Check Also

Program Leskovačkih letnjih festivala 2024.

Turistička organizacija Leskovac i grad Leskovac organizuju i ove godine tradicionalnu manifestaciju – Leskovački letnji …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *