hotel bell

RASPRAVA O LED SIJALICAMA SO Vlasotince usvojila rebalans budžeta, Vodovod prepolovio dug

Odbornici Skupštine opštine Vlasotince usvojili su odluku o izmeni i dopuni Odluke o budžetu kojom se ne menja iznos budžeta već se, kako je objasnio šef Službe za budžet i finansije Saša Mihajlović,  vrši preraspodela po izvornim prihodima i ekonomskim klasifikacijama.

Odbornik opozicionog Pokreta za Vlasotince Žarko Kostić diskutovao je, između ostalog, o LED rasveti i tvrdio da je snaga sijalica slaba, a ugovor štetan. Na to je replicirao pomoćnik predsednika opštine Predrag Mitković koji je konstatovao da odbornik Kostić vrlo često diskutuje bez argumenata i da sve detalje ugovora može da vidi na portalu javnih nabavki, štaviše da tu može da ih uporedi sa ugovorima drugih opština.

-Formirajte anketni odbor, pa istražite. Što se tiče snage sijalica, ona se vrlo lako utvrđuje uređajem koji se naziva fotoluks metar, ali ja razumem, ne obraćate se vi meni nego glasačima – rekao je Mitković.

Odbornici su zatim usvojili i izveštaj o izvršenju ovogodišnjeg budžeta za period od 1.januara do 30.juna. Polemika se razvila pre usvajanja odluke o dodeli oktobarskih priznanja za ovu godinu čiji su članovi zauzeli stav da treba promeniti dosadašnji način rada po kome se ova priznanja dodeljuju velikom broju osoba. S obzirom na to da je data mogućnost da se u pauzi zasedanja usmeno izneti predlozi predaju u pisanoj formi, komisija je odžala kratku sednicu na kojoj je zaključila da se o tim predlozima može razmatrati sledeće godine, što su odbornici većinski podržali. Odlučeno je da se ubuduće neće tolerisati ni jedan predlog podnet mimo roka, koji je u ovom slučaju bio 5.septembar, uz zaključak da se nešto izbiljno mora da promeni u kriterijumima za dodelu oktobarskih priznanja.

-Ima tu od svega po malo. I neskromnosti u predlaganju i naše popustljivosti u dodeli, ali to moramo da promenimo – rekao je predsednik Skupštine opštine Bratislav Petrović, koji je inače predsednik komisije koja je odlučivala o oktobarskim priznanjima.

Odbornici su usvojili izveštaj o radu JKP Vodovod za prošlu godinu, uz iscrpno izlaganje direktora Zvonka Ilića o postignutim rezultatima i svemu što još mora da se učini da ovo preduzeće počne uspešno da posluje. On je obavestio odbornike i javnost da je od 40 primedbi državnog revizora 39 ispravljeno, a da 40.nepravilnost mora da prođe skupštinu, što se danas i desilo.

-Imali smo 30 miliona nasleđenih obaveza za plate i 60 miliona za struju. Obaveze za struju su prepolovljene, a od 8 zaostalih plata 7 je isplaćeno – rekao je Ilić.

Odbornik Pokreta za Vlasotince Slavoljub Mitov je ponovio svoj raniji predlog i ponudio da posreduje u naporima i razgovorima da se Elektrodistribuciji obezbedi zemljište za novu upravnu zgradu u Vlasotincu, na račun pomenutog dugovanja za struju.

Odbornici su danas usvojili i izveštaj o radu PU „Milka Dimanić“ za radnu 2017/2018 i dali saglasnost na plan rada za 2018/2019. Takođe su utvrdili prestanak funkcije direkotra Centra za socijalni rad opština Vlasotince i Crna Trava Momčila Ignjatovića i prihvatili predlog rešenja o imenovanju Ljubinke Puzić na tu funkciju.

Za škole „8.oktobar“ i „Siniša Janić“, kao i za škole u Svođu, Gložanu, Šišavi i Tegošnici utvrđeni su prestanci mandata članova školskih odbora i imenovani novi. Na početku sednice odbornici su konstatovali prestanak mandata podbornika Jovane Stančić, zbog promene prebivališta.

Check Also

SNS predstavio novi Informator i ulaganja države u lečenje retkih bolesti

Aktivisti GrO Srpske napredne stranke u Leskovcu su danas svojim sugrađanima, predstavili i podelili novi …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *