Početna / Opštine / Bojnik / Raspisan „UPSHIFT“: Prilika za mlade do 19 godina da doprinesu promenama u svom okruženju
Dionis Restoran Leskovac

Raspisan „UPSHIFT“: Prilika za mlade do 19 godina da doprinesu promenama u svom okruženju

U toku su prijave na treći po redu UPSHIFT konkurs ,koji se sprovodi u okviru zajedničkog regionalnog programa „Dijalog za budućnost“ i omogućava mladima da doprinesu pozitivnim promenama u svom okruženju.

Nakon Beograda i Novog Sada, mladi sa teritorije jugoistočne Srbije imaju priliku da realizuju svoje ideje kroz interaktivne radionice, mentorski program i finansijsku podršku do 2.000 evra.

Program je namenjen mladina uzrasta od 13 do 19 godina, koji će, nakon selekcije biti podeljeni u 16 timova sa najboljim idejama.  Oni će, uz podršku mentora, na onlajn radionici 18. i 19. jula, sticati nova znanja i veštine, kako bi došli do željenog rešenja. Osam najposvećenijih ekipa, sa najoriginalnijim projektima, dobiće finansijsku podršku od 2.000 evra i mentora, koji će im pomoći da ideju sprovedu u delo.  

Poziv je upućen mladima koji vide  na koji način dijalog između raznih društvenih grupa može da se poboljša i kako tolerancija i poštovanje različitosti mogu da utiču na veću solidarnost u društvu,koji misle da kritičko razmišljanje i razvoj drugih veština kod mladih kao i uključivanje u društveno-korisne inicijative, doprinosi samostalnosti i zapošljivosti,primećuju  da uloga mladih može da bude veća kad govorimo o održivom razvoju, zaštiti životne sredine i klimatskim promenama I imaju bilo koju drugu ideju za ukupno jačanje kapaciteta mladih, unapređenje dijaloga i delovanja za opšte dobro.

Tema vašeg projekta može biti bilo koji problem mladih sa kojima se ova kategorija u svom gradu ili opštini suočava, poručuju organizatori i dodaju da bi se posebno radovali učešću mladih iz kategorije raseljenih, lica sa invaliditetom ili drugih ugroženih grupa.

Dodatne informacije mogu se dobiti na sajtovima UNICEF Srbija i partnerske organizacije ‘’Razvijalište’’.UPSHIFT  se realizuje u okviru zajedničkog regionalnog programa „Dijalog za budućnost: Unapređenje dijaloga i društvene kohezije u, i između Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Republike Srbije“ koji vode UNDP, UNICEF i UNESCO, a finansira Fond UN-a za izgradnju mira.

S.Ć.

Pogledaj takodje

Počeli sa radom javni toaleti u Leskovcu na tri lokacije

U skladu sa potrebama i zahtevima građana lokalna samouprava grada Leskovca uložila je sredstva u …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *