Početna / DRUŠTVO / Raspisan konkurs za kreditiranje u turizmu

Raspisan konkurs za kreditiranje u turizmu

Vlada Srbije odlučuila je da ove godine odobri ukupno 50 miliona dinara za kreditiranje u turizmu, sa ciljem da se podstakne ulaganje u kvalitet turističke ponude. Konkurs je otvoren do 1. oktobra.

Za sredstva mogu da konkurišu svi oni koji, pored ostalog, žele da rekonstruišu i grade smeštajne kapacitete i restorane, proizvode suvenire i grade turističku infrastrukturu , a u kreditiranje će biti uključena i sredstva iz replasmana koja su dodeljena prethodne godine.

Za kredite mogu da konkurišu preduzeća i preduzetnici koji se bave turizmom, kao i registrovana poljoprivredna gazdinstva.

Prema uredbi,  koju je usvojila Vlada Srbije, učešće kreditnih sredstava u finansiranju ne može biti veće od 50% od ukupne vrednosti projekta. Sredstva će biti dodeljivana preko Fonda za razvoj Srbije, sa kamatnom stopom od jedan odsto godišnje i mogućnošću otplate na šest godina, sa grejs periodom od 12 meseci, odnosno 24 meseca, za grinfild investicije.

Minimalni iznos kreditnih sredstava za poljoprivredna gazdinstva, preduzetnike i mikro preduzeća je 500.000 dinara, a za ostala privredna društva dva miliona dinara.

Konkurs je otvoren do 1. oktobra, a detalji i uslovi objavljeni su na sajtu Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

Pogledaj takodje

Prva nagrada za „Najbolju komšijsku priču“ ide u Lebane

Nagradni konkurs „Ko kuva najbolje komšijske priče“ koji je Grand kafa organizovala povodom Dana komšija …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *