Početna / DRUŠTVO / RAJ ZA PACOVE PORED ŠKOLE I DISPANZERA Da li je PWW uvek kriv za sve? U ovom slučaju jeste

RAJ ZA PACOVE PORED ŠKOLE I DISPANZERA Da li je PWW uvek kriv za sve? U ovom slučaju jeste

Kad govorimo o tome da li nam je i koliko čist grad, zapitamo li se čime smo sami doprineli njegovoj uredjenosti?

Ili konkretnije: Ako se nismo angažovali u čišćenju i uredjenju, jesmo li bar nastojali da ga ne prljamo. Ne mogu “komunalci“ biti krivi za sve.

Slika pored Dečjeg dispanzera, više od svih reči govori o tome koliko nam je važno da rešimo svoj problem sa smećem, ne vodeći računa o tome da li će on postati tudji. Betonirano i ogradjeno mesto za kontejnere stoji praznoi obraslo šibljem, a oni par metara dalje, na ulici, prazni i opkoljeni djubretom različitog porekla, od komunalnog do kabastog.

Pretpostavka je da je radnicima PWW-a lakše da ih samo spuste na ulicu, nego u, za to predvidjeni prostor. Potom ide sve lančano. Gradjani po automatizmu smeće bacaju što u kontejnere, što pored njega , ali to i ne bi bilo toliko strašno, da oni ne stoje na ulici.

Leto, gomila djubreta i blizina reke- idealni uslovi za pojavu pacova i ostalih glodavaca. Sve to u neposrednoj blizini Dečjeg dispanzera i škole!!!!

Pogledaj takodje

TUŠ donela još dva zlata iz Hrvatske

U restoranu Trgovinsko-ugostiteljske škole prezentovan je rad i uspesi učenika i profesora ove vaspitno-obrazovne ustanove …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *