Početna / DRUŠTVO / Radovi na renoviranju i energetskoj efikasnosti osnovne škole u Manojlovcu

Radovi na renoviranju i energetskoj efikasnosti osnovne škole u Manojlovcu

Osnovna škola Radoje Domanović u Manojlovcu dobija novi izgleda.

Zahvaljujući ulaganju lokalne samouprave u toku je zamena stolarije, prozora i vrata čime će biti poboljšana energetska efikasnosti, i smanjeni troškovi grejanja tokom zimskih meseci.

– Svesni činjenice da je ulaganje u obrzaovanje i vaspitanje jedan od bitnih segmenata razvoja modernog društva nastojimo da kao grad uslove za boravak dece u školi podignemo na što viši nivo. U to cilju su i radovi na energetskoj efikasnosti i uređenju objekata svih škola na teritoriji grada . rekao je Vladimir Branković, član Gradskog veća.

-U Osnovjoj školi Radoje Domanović u Manojlovcu započeti su radovi na povečanju energetske efikasnosti , odnosno zameni dotrajale drvene stolarije za šta će se iz budžeta izdvojiti oko 4,6 miliona dinara. Poređenja radi od 2012. godine kada je dr Goran Cvetanović preuzeo odgovornost naši hramovi znanja dobijaju drugačiji izgled, a učenici bolje uslove za rad i vaspitanje. U Manojlovcu su 2014. godine peći na drva zamenjene modernim sistemom za grejanje za šta je iz budžeta izdvojeno 4,2 miliona dinara. Za izdvojeno odeljenje ove škole u Gonjem Krajincu izdvojeno je 10,2 miliona dinara za izgradnju dečijeg obdaništa. U ovoj školi grad je donirao i školski nameštaj postavljen je mobilijar sa klupicama, ugrađeni su gromobrani, a legalizovan je i vodovodni priključak u Kumarevu . naglasio je Vladimi Branković, član Gradsko veća.

Direktor OŠ Radoje Domanović Goran Grzoradnović zahvalio je lokalnoj samoupravi, a posbno gradonačelniiku Cvetanović, posebno na rešavanju problema stolarije. Nedavno smo u Bratmilovcu i izdvojenom odeljenju rešili i problem trakastih zevesa kao i brojne druge probleme.

Školu Radoje Domanović sa izdvojenim odeljenjima pohađa 703 đaka.

Pogledaj takodje

Veliki humanitarni Svetosavski bal 26. januara u Lola centru

Prošlogodišnji prvi humanitarni dečji Svetosavski bal u organizaciji dečjeg kreativnog centra Mini Lola, naišao je …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *