Početna / DRUŠTVO / Radovi na rekonstrukciji cevovoda i vodovodne mreže u Manstirištu i Boljaru
hotel bell

Radovi na rekonstrukciji cevovoda i vodovodne mreže u Manstirištu i Boljaru

U Manastirištu i Boljaru u toku su radovi na rekonstrukciji magistralnog cevovoda i sekundarne vodovodne mreže. Oni se izvode uporedo sa radovima na rekonstrukciji puta Vlasotince – Svođe, deonica od Boljara prema Vlasotincu.

„Zamenom magistralnog cevovoda rešavamo više godišnji problem čestih kvarova, zbog čega su žitelji na desnoj obali Vlasine ostajali bez vode – kaže direktor JKP Vodovod Zvonko Ilić.

Na sekundarnu vodovodnu mrežu bilo je priključeno oko 200 domaćinstava, a olakšavajuća okolnost prilikom priključenja na novi cevovod je to što nemaju nikakve troškove jer se direktno podbušivanjem ulazi u šahtu, objašnjava Ilić i dodaje da su prilikom izvođenja radova preduzete sve preventivne mere.

Radovi na putu Vlasotince – Svođe su većim delom završeni, a deonica pored koje prolazi i magistralni cevovod se upravo radi. Radove na pojačanom održavanju ovog putnog pravca i zameni cevovoda obavlja preduzeće Trejs, investitor je JP Putevi,uz finansijsku podršku Evropske investicione banke i Svetske banke.

Pogledaj takodje

Tiodorović u Vranju: Neophodno je da građani shvate ozbiljnost situacije

Ministarstvo zdravlja poslalo je stručni tim čiji je zadatak smirivanje situacije u Vranju koje je …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *