Radovi na asfaltiranju ulice Cara Lazara u Gornjem Stopanju

Build & Design
Build & Design
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović obišao je danas sa saradnicima radove na izgradnji ulice Cara Lazara u Gornjem Stopanju.

Četiri gradjevinske mašine preduzeća Kargoles koje je izvodjač radova počele su pripremu zemljišta za kompletno uredjenje ove ulice, od tampon sloja, do završnog sloja asfalta.

– Ulica koja je bitna ne samo za stanovnike ovog dela Gornjeg Stopanja, već i zbog mladih perspektivnih ljudi koji se bave sportom jer ova ulica vodi do fudbalskog igrališta, a ovde se nalaze i dve porodice koje se bave privatnim biznisom i na taj način olakšavamo njihovo poslovanje. Ukupna dužina 250 metara, širine 4 metra, investicija je vredna oko 6 miliona dinara. Očekujemo da kompletno radovi budu završeni za 30 dana. Mi uvek gledamo da sredimo sve ono što e potrebno, da se reguliše atmosferska voda i tek onda asfaltiramo. Vodimo računa da podjednako razvijemo sve delove grada. I centar grada se sredjuje svakog dana intenzivno ali i ostalih 145 mesnih zajednica na teritoriji nešg grada – izjavio je u Gornjem Stopanju gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

Investitor radova je Direkcija za urbanizam i izgradnju.

– Predmet ugovora je izgradnja atmosferske kanalizacije, izgradnja kolovoza sa završnim asfaltnim sloje. Radovi se izvode na osnovu ranije uradjenog projekta i po dobijenoj gradjevinskoj dozvoli. Uredićemo takodje i raskrsnice sa ulicama na koje ova ulica izlazi – kaže tehnički direktor Direkcije Novica Milenković.

Iz Mesnoj zajednici Gornje Stopanje najavljuju da je ovo jedan od projeata čija se realizacija očekuje.

– Zahvaljujem gradonečlniku, gradu, Direkciji i svima koji su učestvovali u realizaciji ovog projekta. Imamo još nekoliko nedovršenih projekata i nadam se da ćemo uz pomoć lokalne samouprave i gradonačelnika te projekte i realizovati. To su izgradnja Mesne zajednice, izgradnja mobilijara, sve je to u projektu i pripremi za realizaciju – rekao je Srdjan Mitić, član Saveta Mesne zajednice Gornje Stopanje.

 

Check Also

Novi trotoari na delu Bojničkog puta na izlazu iz Leskovca

Radovi na relaciji između grada Leskovca i opštine Bojnik, odnosno na državnom putu IIa reda, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *