Kružni tok u naselju Solidarnost biće završen za desetak dana

Build & Design
Build & Design
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Radovi na kružnom toku na raskrsnici Bulevara Nikole Pašića i Niške ulice biće završeni u narednih desetak dana – najavljeno na konferenciji za medije.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović istakao je prilikom obilaska radova na Kuržnom toku da oni dobro napreduju, da je raskrsnica već funkcionalno osposobljena i da se saobraćaj normalno odvija, a da se završetak svih poslova očekuje u narednih desetak dana.

– Obilazimo radove na izgradnji kružne raskrsnice gde se ukrštaju dva državna puta drugog redai gradska saobraćajnica, to jest Niška ulica i Bulevar Nikole Pašića. Izgradnjaovog kružnog toka naročito je značajna zbog toga što je ovo mesto rpedstavljalo takozvanu “crnu tačku” jer prema izveštaju saobraćajne policije na ovoj raskrsnici bio najveći broj saobraćajnih nezgoda na teritoriji Grada Leskovca. Radovi se izvode u okviru projektnog održavanja državnog puta A reda. Izvodjač radova je Trejs PZP Vranje a vrednost ugovora je 33 miliona dinara sa PDV-om. Izgradnja ove kružne raskrsnice podrazumeva izgradnju saobraćajnice, trotoara, biciklističke staze, izgradnja atmosferske kanalizacije, vertikalne i horizontalne saobraćjne signalizacije i izgradnju osvetljenja. Prethodno je Direcija za utbanizam i izgradnju završila radove na izmeštanju instalacije i rekonstrukcije dela vodovodne mreže, a vrednost ovog ugovora je 5,3 miliona dinara i taj deo je finansirao isključivo Grad Leskovac. Nadam se da ćemo uskoro kompletno završiti uredjenje ove raskrsnice – rekao je prilikom obilaska novog kružnog toka gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

“Crna tačka” ovog dela grada postaje jedna od najmodernijih i najbolje uredjenih gradskih raskrsnica.

– Zahvalio bih se gradonačelniku Leskovca koji je ličnim angažovanjem doprineo da rešimo rak ranu ovog naselja, a i celog grada. Rekao bih samo da dela govore više od reči – kaže Miroljub Stanojević, član Saveta Mesne zajednice Prva južnomoravska brigaga.

Check Also

Program Leskovačkih letnjih festivala 2024.

Turistička organizacija Leskovac i grad Leskovac organizuju i ove godine tradicionalnu manifestaciju – Leskovački letnji …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *