Radionica “Pravljenje predmeta od reciklabilnog materijala” u OŠ Vožd Karadjordje

Build & Design
Build & Design
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Cilj ove akcije je da se pokaže da, materijal koji bi inače završio na otpadu, može da se iskoristi i za umetničko izražavanje.

Radionicu je organizovala Gradska uprava za zaštitu životne sredine u saradnji sa Osnovnom školom Vožd Karadjordje, srednjom Hemijsko – tehnološkom školom i Eko timom koji čine učenici leskovačkih srednjih škola.

– Ideja ovog našeg okupljanja je jačanje ekološke svesti kod dece osnovno školskog uzrasta i da deca shvate koliko je značajno živeti u zdravoj životnoj sredini. I upravo je najbolji način saradnja jedne ovakve obrazovne ustanove sa lokalnom samoupravom, odnosno Gradskom upravom za zaštitu životne sredine. Mi smo tu saradnju želeli da podignemo na još veći nivo pa smo u ovo naše druženje i ove naše akcije koje će se odvijati cele godine uključili i naš tim volontera koji će nam pomagati u ovim akcijama. Za početak su to deca iz Medicinske škole i Hemijsko – tehnološke škole, a kasnije planiramo da uključimo i učenike iz svih srednjih škola. Najznačajnija njihova uloga će biti pomoć u svim ovim acijama i naravno sveže ideje. Oni će učestvovati u svim našim akcijama čišćenja, organizovanja tribina i radionica. Cilj ove današnje radionice je da deca shvate da sav ovaj reciklabilni materijal može da se iskoristi na lep i praktičan način – kaže Bobana Stošić, načelnica Gradske uprave za društvene delatnosti.

– Tema i cilje današnje radionice je da pokažemo da se reciklažni materijal može iskoristiti za izradu čestitiki, trenutno atuelnih osmomartovskih čestitki. Osnovni cilj je širenje ekološke svesti učenika osnovnog i srednješkolskog uzrasta. Deca su izuzetno zainteresovana i kroz ovu akciju, osim svesti o značaju zaštite životne sredine, razvijaju i kreativnost –  rekla je Ivana Stojmenović, nastavnik tehnološke grupe predmeta u Hemijsko – tehnološkoj školi.

Check Also

Udruženje “Heroine” i humana Leskovčanka donirali televizor i posteljine leskovačkoj Opštoj bolnici

Udruženje “Heroine” iz Beograda, zajedno sa humanom leskovčankom čije je ime poznato redakciji, donirali su …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *