Radikali u kampanju kreću simbolično 24. marta mitingom protiv režima u Beogradu

Build & Design
Build & Design
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Srpska radikalna stranka organizuje, u četvrtak, 24. marta, na Trgu Republike u Beogradu, veliki skup pod nazivom „Narodni bunt protiv Vučićevog režima“, najavljeno je na današnjoj konferenciji za medije.

To je prvi predizborni miting Srpske Radikalne stranke, a do kraja kampanje, ovakvi skupovi će biti održani u svim sedištima okružnih odbora. U Jablaničkom okružnom odboru u Leskovcu miting će biti održan 7. aprila, najavili su radikali.

– Za datum organizovanja mitinga u Beogradu izabran je 24. mart, jer se tada obeležava 17 godina od početka varvarskog NATO bombardovanja, kao i zato što se protivimo saradnji sa NATO paktom. Tog dana, takođe, očekujemo izricanje presude Radovanu Karadžiću, a najavljena je drakonska kazna, izjavio je na konferenciji, Tomislav Ljubenović, predsednik Jablaničkog okružnog odbora SRS.

– Na ovom skupu, rukovodstvo Srpske radikalne stranke izneće zahteve da svi Srbi, osuđeni u Haškom tribunalu, kao i oni kojima se i dalje sudi pred tim nelegalnim sudom, budu bezuslovno oslobođeni i vraćeni u Srbiju, i da državni organi naše zemlje, u skladu sa Međunarodnim paktom o građanskim i političkim pravima i Ustavom, zaštite osnovna ljudska prava dr Vojislava Šešelja, Vjerice Radete, Petra Jojića i Jove Ostojića i odbiju njihovo izručenje Hagu, dodao je Ljubenović. – Zahtevaćemo i da Srbija prekine pregovore o pristupanju Evropskoj uniji i stavi van snage Zakom o saradnji sa NATO paktom, da se započnu integracije Srbije sa Rusijom i obezbedi ulazak u carinsku uniju, kao i da Srbija pristupi Organizaciji za kolektivnu bezbednost i saradnju pod vođstvom Ruske Federacije, izjavio je Ljubenović.

– Miting radikala biće prilika da potvrdimo svoju odlučnost u nameri da Kosovo i Metohiju sačuvamo u granicama Srbije, da očuvamo Republiku Srpsku po principima sadržanim u Dejtonskom sporazumu i da se nikad ne pomirimo sa ustaškom okupacijom Republike Srpske Krajine, praćenom etničkim čišćenjem srpskog naroda i brojnim zločinima, rekao je Tomislav Ljubenović. – Zbog sveukupne političke, ekonomske i socijalne situacije u našoj zemlji, i zbog toga što ovog puta ne smemo da dozvolimo da glasovi birača odu onima koji zemlju vode u propast, mi srpski radikali ćemo na predstojećem skupu podsetiti građane da garantujemo izlazak iz teške ekonomske krize povećanjem domaće proizvodnje pod parolom „kupujmo srpsko“, i njenom zaštitom od uvozničkog lobija i nelojalne konkurencije. Uspostavićemo socijalnu pravdu, povećati najniže penzije i plate, otvoriti nova radna mesta i smanjiti nezaposlenost višestrukim povećanjem izvoza u Rusku Federaciju, jer nam to omogućava bescarinski režim koji se dugo godina unazad ne koristi u dovoljnoj meri, izjavio je Tomislav Ljubenović na konferenciji za novinare. Takođe, urgentno se moraju rešavati problemi u srpskoj kulturi, nauci i prosveti, a mi garantujemo da možemo sprovesti i beskompromisan obračun sa kriminalom i korupcijom, počevši od najviših struktura vlasti i najvećih tajkuna. Radikali će se boriti za ukidanje participacije i potpuno besplatnu primarnu zdravstvenu zaštitu, dostupnu svim građanima, dodao je Ljubenović.

Leskovački radikali su pozvali građane da im se pridruže na mitingu, jer će to, kako je rečeno, biti i prilika da se oda počast svim žrtvama NATO bombardovanja, kojih je mnogo sa ovih prostora. Oni su danas, takođe, podsetili na inicijativu za podizanje spomenika svim žrtvama iz Leskovca i okoline. Znamo da u poslednje 4 godine SRS nije imala odbornike u Skupštini grada to je jedan od razloga što ta naša inicijativa nije dobila svoj epilog, objasnio je Tomislav Ljubenović. Sada smo uvereni da ćemo dobiti poverenje naših sugrađana i da ćemo moći da je realizujemo i tako ispunimo našu moralnu i patriotsku obavezu prema nevinim žrtvama bombardovanja, rekao je Ljubenović.

Iz Jablaničkog okruga, na listi Srpske radikalne stranke za narodne poslanike nalazi se devetoro kandidata: Tomislav Ljubenović, Lidija Dimitrijević, Ljiljana Mladenović i Jelena Ristić iz Leskovca, Svetislav Jović iz Vlasotinca, Aleksandar Miljković iz Lebana, Cvetko Zdravković iz Bojnika, Dragan Stanković iz Medveđe i Gojko Strahinjić iz Crne Trave. Od njih najbolje se kotira Tomislav Ljubenović, koji je na 11. mestu.

Ana Jovanović

Check Also

Cvetanović: Više ne mogu da slušam neistine, saopštenja koja svi objavljuju a koja nemaju osnova – Počećemo da formiramo knjigu laži

Na današnjoj konferenciji za medije, gradonačelnik Leskovca, Goran Cvetanović, dao je odlučan odgovor na prozive …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *