Početna / DRUŠTVO / Rade se mostovi u Donjoj Lomnici i Boljaru

Rade se mostovi u Donjoj Lomnici i Boljaru

U Donjoj Lomnici počeli su radovi na rašćišćavanju terena u koritu reke Šišavice gde će biti porušen stari i izgrađen novi armirano-betonski most. Stari most je oštećen u poplavama prethodnih godina.

-Uradiće se privremeni prelaz preko reke, a onda kreće rušenje starog mosta. Biće uređeno i korito 20-ak metara uzvodno i nizvodno. Ovo je jedan od važnijih poslova na saniranju šteta od poplava u vlasotinačkom kraju čijim bi završetkom trebalo da se spreči ili svede na minimum šteta od nabujalih reka i potoka. Inače, u planu je kompletno uređenje korita Šišavice od MZ Sredor do uliva u reku Vlasinu. Nadamo se da ćemo naredne godine obezbediti sredstva za taj projekat  – kaže  pomoćnik predsednika opštine Vlasotince Vladimir Kocić.

Radove čija je vrednost 14,3 miliona dinara finansira Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Srbije,  a izvode preduzeća Trejs i HSV Mehanizacija.

Sredstvima kancelarije u iznosu od 5,2 miliona dinara sanira se i rekonstruiše i most u Boljaru, a novcem iz opštinskog budžeta asfaltira se ulica u Manastirištu.

Pogledaj takodje

Zlato i srebro zasijalo u kotlićima Trgovinsko – ugostiteljske škole

U organizaciji Udruženja turističkih poslenika Niša, u ovom se gradu na jugu Srbije, već treća …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *