PWW ulaže 726.000 evra za nabavku 6.500 kanti, 502 kontejnera i 3 nova auto-smećara do kraja godine

Slide Background
Slide Background
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Kompanija Por Verner Veber nabavila je 2000 komada novih kanti za smeće i 84 kontejnera, koji će biti poslavljeni na lokacijama širom grada i na mestima gde su stare kante dotrajale i oštećene.

– Do kraja godine, PWW planira nabavku 6500 kanti, 502 kontejnera za prikupljanje otpada i kupovinu 3 nova auto-smećara, za šta će izdvojiti 726 hiljada evra sopstvenih sredstava. Ovo je samo jedna u nizu aktivnosti koje za cilj imaju uređenje grada i očuvanje životne sredine, rekao je gradonačelnik Leskovca, Goran Cvetanović, dodajući da je saradnja lokalne samouprave sa ovom kompanijom veoma uspešna.

Ova firma je u Leskovcu proširila delatnost i na 100-tinak sela, što je omogućilo da stanovnici svih delova grada na bezbedan način odlažu komunalni otpad. Zajednički radimo i na dovođenju vode do azila za pse, a polovinu sredstava za tu namenu obezbediće PWW. Leskovac se može pohvaliti time da je jedan od retkih gradova koji ima rešen problem odlaganja komunalnog otpada, zahvaljujući regionalnoj sanitarnoj deponiji. Velika stvar biće urađena i završetkom postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda. Vlada Srbije odobrila je 2 miliona evra za izgradnju novog kolektora, nakon čega će postrojenje biti stavljeno u funkciju. Na taj način, bićemo jedan od retkih gradova koji imaju kompletno završenu komunalnu infrastrukturu, koja podrazumeva fabriku vode u Gorini, vodosistem Barje, regionalnu deponiju i fabriku za prečišćavanje otpadnih voda, što je povoljno za dolazak investitora i otvaranje radnih mesta, rekao je Cvetanović.

– Sa gradom smo uspostavili odličnu saradnju, a našim radom ćemo učiniti da ona bude još bolja, ne samo sa lokalnim rukovodstvom, već i sa korisnicima usluga na jednoj od najvećih teritorija koju u Srbiji pokriva jedno komunalno preduzeće, rekao je direktor leskovačkog PWW, Srđan Nisić. Jedino smo mi uspeli da Zakon o upravljanju komunalnim otpadom prenesemo na sva domaćinstva koja nisu urbanizovana. Nabavkom novih kontejnera i kanti, poboljšaćemo kvalitet rada u Leskovcu, gradu u kome je cena komunalnih usluga najniža u Srbiji, dodao je Nisić.

Menadžer za reciklažu u PWW-u, Bratislav Nešić, povodom nedavnih prozivki opozicionih stranaka u Leskovcu da se na deponiji u Željkovcu skladišti opasan otpad, izjavio je da ova kompanija radi isključivo po zakonu i da su kontrole nadležnog ministarstva pokazale da tamo nema nikakvih otrovnih materija. Mi imamo dozvolu za skladištenje i tretman na deponiji u kategoriji neopasnog otpada, i ona je legitimna i potpuno dostupna javnosti, objasnio je Nešić.

A. Jovanović

Check Also

Svečanost povodom 160 godina pravne službe Vojske Srbije

U Nišu je održana svečanost povodom Dana i 160 godina postojanja pravne službe Vojske Srbije. …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *