Nova zgrada Mesne zajednice u Gornjem Bunibrodu

Build & Design
Build & Design
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Zalaganjem i sredstvima privrednika iz Gornjeg Bunibroda, ovo selo je posle dvadesetak godina dobilo zgradu Mesne zajednice, u koju je uloženo oko 2 miliona dinara.

 

Stari objekat odavno se srušio, pa Savet Mesne zajednice nije mogao da obavlja svoju funkciju. Osim izgradnje objekta, uređen je okolni prostor, napravljen je kružni tok i postavljene su dve nadstrešnice. U prethodnom periodu su u Gornjem Bunibrodu uklonjene tri velike divlje deponije, a na očišćenom prostoru postavljeni su mobilijari za decu. Postavljene su i klupe u glavnoj ulici, pa ovo selo sada liči na pravo prigradsko naselje, rekao je gradonačelnik Leskovca, Goran Cvetanović, koji je danas posetio Gornji Bunibrod i prisustvovao svečanom otvaranju objekta Mesne zajednice.

Ja se prvenstveno zahvaljujem braći Stojanović, vlasnicima kompanije Bavka, koji su donirali najveći deo sredstava da meštani Gornjeg Bunibroda ponovo dobiju adekvatan prostor za aktivnosti mesne zajednice. Vi ste pravi primer svim privatnim preduzetnicima, jer kontinuirano pokazujete društveno – odgovorno poslovanje i ne zanemarujete sredinu u kojoj živite i radite. Ujedno se zahvaljujem i svim ostalim donatorima koji su učinili da finansijsko učešće lokalne samouprave u ovim projektima bude minimalno. Na ovakvim primerima pokazuje se značaj saradnje lokalne samouprave i privatnog sektora, jer samo zajedničkim delovanjem možemo da stvorimo bolje uslove za život i rad svih građana Leskovca, dodao je gradonačelnik.

Iza novog objekta Mesne zajednice nalazi se uređen prostor sa mobilijarom za najmlađe stanovnike Gornjeg Bunibroda, a prema rečima privrednika, Bratislava Stojanovića, jednog od vlasnika kompanije “Bavka”, u planu je da se na tom prostoru izgrade dečji vrtić i crkva.

Na lokacijama gde su uklonjene divlje deponije, u ovom selu postavljeni su mobilijari, klupe i autobuska stajališta, uređene su travnate površine. Nedavno je očišćeno je korito Tulovske reke, što je od velikog značaja za meštane, jer je na taj način otklonjena opasnost od izlivanja i plavljenja sela u ovom kraju. Takođe, nasipan je i put u dužini od 1800 metara, koji Gornji Bunibrod spaja sa starim auto-putem.

A. Jovanović

Check Also

Novi trotoari na delu Bojničkog puta na izlazu iz Leskovca

Radovi na relaciji između grada Leskovca i opštine Bojnik, odnosno na državnom putu IIa reda, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *