Publikacija Leskovački glasnik podeljena u Grdelici i Vučju

Slide Background
Build & Design
Build & Design
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

U Grdelici i Vučju prethodnih dana podeljen je novi broj Leskovačkog glasnika.

Prisutnim medijskim ekipama u Grdelici se obratio Zoran Jović koji je ovom prilikom istakao da je Grdelica nakon mnogo godina stagnacije počela privredno da se razvije otvaranjem holandske firme za izradu triotaže i kompanije Fuš u Oraovici koja se bavi proizvodnjom tekstila koje su zaposlile oko 200 lica iz ovog kraja.

„Dolasku investitora doprinela su ulaganja u putnu infrastrukturu. U rekonstrukciju puteva na ulasku u Grdelicu iz pravca Oraovice i Lokalna samouprava na čelu sa gradonačelnikom Goranom Cvetanovićem ravnomerno brine o svim delovima Grdelice – asfaltirana je ulica Bore Pešića, Maršala Tita, izgrađen deo puta u Vojinici, ulica u Predejanu, put između Slatine i Velike Kopašnice. Lokalna samouprava brine o mesnim zajednicama kao osnovnim ćelijama društva. S tim u vezi izgrađene su i rekonstruisane zgrade mesnih zajednica u Maloj Kopašnici i Velikoj Sejanici gde je izgrađena i vodovodna mreža u koju je uloženo 18,5 miliona dinara. Veoma bitno za poboljšanje kvaliteta je ulaganje u mehanizaciju JKP Grdelica u iznosu od 75,5 miliona dinara. Ističem i da je za Grdeličane od velikog značaja ulaganje u škole – kazao je Jović.

Što se tiče Vučja prisutnim medijskim ekipama se obratila Jelena Stojanović, koja je istakla da je Vučje biser prirode Leskovca i južne Srbije i dodala da lepota kanjona Vučjanke sa hidroelentranom nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

„Grad Leskovac je, u nameri da očuva ovo prirodno bogatstvo, uložio osam miliona dinara u uređenje kupališta na reci čime su obnovljeni most i brana, postavljena ograda, savremeni toaleti, solarna rasveta, kućice sa klupama, i popločana je i produbljena pećina u blizini brane. Ulaganja će biti nastavljena i kroz projekat “Povezivanje bisera” čija realizacija se sprovodi putem prekogranične saradnje između Krive Palanke, grada u Severnoj Makedoniji i Leskovca. Biće sprovedeni radovi na turističkoj infrastrukturi u vidu uređenja prostora, staze i platoa, postavljanja urbane opreme za rekreaciju i zabavu, a duž kanjona Vučjanke biće trasirane, uređene i obeležene pešačke staze u dužini od 2,5 km. Kada je reč o saobraćajnicama u ovom kraju, sredstva su izdvojena za rekonstrukciju puteva između Miroševca i Slavujevca, Gornje Jajine i Bunuškog Čifluka, Vučja i Brze, puta kroz Beli Potok, mostova u Presečini i Čukljeniku, uređenje puta koji je imao problema sa klizištem prema Vlajni kao i u uređenje kružne raskrsnice u centru Vučja. Značajan i dugo očekivan projekat započet na polju saobraćajne infrastrukture koji se tiče vučjanskog kraja je uređenje puta između ove varošice i grada, na deonici između Leskovca i Strojkovca. Radovi započeti krajem novembra 2021. godine biće izvedeni u dužini od 9 kilometara, a ulaganja iznose 282 miliona dinara,“ – dodala je Stojanovićeva i zaključila da su i ulaganja u obrazovne institucije značajna za stanovnike porečkog kraja jer je uređeno dvorište osnovne i srednje škole, postavljena ograda, u rekonstruisan je plafon i krov, repariran parket u fiskulturnoj sali, a u srednjoj školi je uvedeno centralno grejanje i izvedena sanacija toaleta. Sva navedena ulaganja iznose 13,7 miliona dinara.

Check Also

Grad isplatio subvencije za boravak dece u privatnim vrtićima

Danas je iz budžeta grada iplaćena suma od 9.106.628 dinara za boravak dece u privatnim …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *