Grad Leskovac u programu „Odgovorne lokalne finansije i učešće građana“

Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu, vlada Švajcarske i 15 lokalnih samouprava u Srbiji među kojima se našao i grad Leskovac potpisali su memorandum kojim će do 2025. godine raditi na tome da što više uključe svoje građane u proces donošenja odluka.

Odluke se tiču novca iz infesticionog budžeta lokalnih samouprava. Kada se sve opštine i građani dogovore koji projekti su najpotrebniji vlada Švajcarske će biti spremna da to finansijski podrži iznosom od 750.000 franaka. Sve ovo se sprovodi kroz program „Odgovorne lokalne finansije i učešće građana“ Švajcarske organizacije Helvetas.

U ime grada Leskovca ugovor je potpisala zamenica gradonačelnika dr Lidija Dimitrijević. Prisutne je najpre pozdravio ambasador Švajcarake Urs Šmid koji je istakao da će ova zemlja svesrdno pomoći nastojanja građana da se poštuju njihove inicijative u lokalnim samoupravama. Šef kabineta Ministarstva za državni upravu u lokalni samoupravu Aleksandar Lovčanski naglasio je značaj ove podrške za razvoj lokalnih zajednica posebno infrastrukturnih oblasti.

“Stalna konferencija gradova i oština na čijem se čelu nalazi gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović će nastaviti i dalje saradnju u vezi sa implementacijom ovog projekta, kazao je sekretar SKGO Nikola Tarbuk.

Check Also

Dvojica Leskovčana vozila pod dejstvom droge, jedan u alkoholisanom stanju

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Leskovcu zadržali su dvojicu vozača koji su vozili pod dejstvom …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *