Home / DRUŠTVO / PSK “Kukavica“ poziva na tradicionalni pohod planinara “Treći uspon na vrh Kita“
hotel bell

PSK “Kukavica“ poziva na tradicionalni pohod planinara “Treći uspon na vrh Kita“

Sa jednog od proteklih pohoda

Pohod je predviđen i kalendarom Planinarskog saveza Srbije, a pozivu se ranijih godina odazivalo mnogo broj planinara i zaljubljenika u prirodu iz čitave Srbije

Organizator, PSK “Kukavica“, nada se velikom broju učesnika i 27. avgusta, za kada je pohod zakazan. Okupljanje je planirano za 8 sati, u porti crkve Svetog Jovana Krstitelja u Vučju, odakle se najpre, blagim usponom, treba popeti do arheološkog nalazišta i zidina čuvenog Skobaljić grada. Staza se potom spušta do vidikovca “Sokolica“, a polazak ka vrhu Kita, na 988 metara nadmorske visine, predviđen je za nešto pre deset sati.

Planinarska trasa vodi makadamskim putem, preko sela Šutilica, a očekivani dolazak na Kitu je oko podneva. Učesnici pohoda će se, po zamisli organizatora, spuštati istom stazom, a pohod će se završiti kod Hidroelektrane u kanjonu Vučjanke.

Nakon ručka, predviđeno je zajedničko druženje na “Roštiljijadi“ . Zainteresovani planinari, planinarska društva i zaljubljenici u prirodu, moraju se prijaviti do 21. avgusta, elektronski, na mejl adresu PSK “Kukavica“: psdkukavica@gmail.com .

Na zvaničnom sajtu i profilima na društvenim mrežama kluba, mogu se naći detaljnije informacije o 28. Pohodu na Kukavicu.

 

Check Also

Dvojica Nišlija uhapšena zbog prodaje, odnosno posedovanje heroina, metadona i 50 psihoaktivnih tableta

Niška policija, lišila je slobode M.M. (1978) iz tog grada, zbog postojanja osnova sumnje da …

Оставите одговор