hotel bell

Prva nagrada za „DrAmatere“ i poziv za upis novih članova

Dramski program, odnosno Dramski studio Leskovačkog kulturnog centra postoji preko 30 godina a za ovo vreme iznedrio je plejadu talentovane dece, kojima nije primarno zanimanje gluma, ali su se u njoj pronašli i sa skoro svih festivala dolaze sa nagradama.

Poslednja je 1. mesto sa Međuokružne smotre amaterskih pozorišta Srbije koje je juče završeno u Lebanu i brojne nagrade za ulogu, režiju, muziku, scenografiju i igru.

Tim povodom u Leskovačkom kulturnom centru održana je konferencija za medije Dramskog studija Leskovačkog kulturnog centra, koji postoji više od 30 godina i koji je otvoren za sve mlade i talentovane ljude.

„Pre tri godine smo našli zajednički naziv „DrAmateri“ pa smo samo po nazivu drugačiji, inače postojimo više od 30 godina- ističe Darko Zloporubović režiser. Od osnivanja pa do danas naš rad je prepoznat i nagrađivan od 90 -tih godina sa Drganom Dimitrijevićem po kome se i nagrada na FAPORU zove“.

Direktorka Leskovačkog kluturnog centra Sanja Conić iskoristila je ovu priliku da pozove mlade Leskovčane koji vole glumu da se priključe Dramskom studiju.

„Nakon letnje pauze napravićemo audiciju za sve koji vole glumu, a poziv je otvoren za sve i za mlade i malo starije. Cilj nam je da se proširimo i da imamo veći opseg likova i predstava koje mozemo da radimo i naš glavni zadatak u budućem periodu biće da iz kuća izvučemo sve talentovane ljude koji misle da nešto mogu da pokažu, ne samo kada je gluma u pitanju nego i iskazivanje talenata. Mi smo tu da im dam šansu – kazala je na današnjoj konferenciji direktorka Leskovačkog kulturnog centra Sanja Conić.

Check Also

Opština Vlasotince finansira Romski bal – Zahtevi za sponzorstvo nemaju veze sa ovom manifestacijom, opštinom i Turističkom organizacijom

Poslednjih dana pojavile su se informacije da pojedini Romi obilaze privrednike u Vlasotincu i traže …

Оставите одговор