Početna / DRUŠTVO / Prozori skinuti sa leskovačke bolnice ugrađeni u školu u Vinarcu
hotel bell

Prozori skinuti sa leskovačke bolnice ugrađeni u školu u Vinarcu

Osnovna škola „Milutin Smiljković“ dobila je 44 nova prozora, a stolarija je obezbeđena u okviru velikog projekta renkonstrukcije Opšte bolnice Leskovac.

Stolarija, a pre svega prozori, koji se skiadaju sa zgrade bolnice biće ugrađeni delom i u objekte škola na teritoriji čitavog grada.

U Vinarcu su se na zajedničkoj akciji našli Grad Leskovac, Opšta bolnica, rukovodstvo, zaposleni i učenici ove škole, odnosno njihovi roditelji. Zajedničkim snagama obezbeđena su sredstva i ugrađena nova stolarija u objekta matične škole u Vinarcu.

-Obrazovanje je jedan od temelja održivog razvoja svakog društva a na tim temeljima gradimo budućnost našeg grada. Zbog toga svake godine ulažemo sve više u naše škole, a imamo 25 osnovnih škola, 10 srednjih škola i 66 izdvojenih odeljenja, što je ukupno 100 školskih objekata koje je potrebno održavati i sanirati. Spojeno je lepo i korisno, a prozori koji su skinuti sa bolnice postavleni su u ovoj školi. Lokalna smaouprava izdvojila je 140.000 dinara za materijal, a 74.000 dinara je donacija roditelja i upošljenika škole. Zato sada imate školu u kojoj su mnogo bolji uslovi za rad i učenje – rekla je Brankica Stamenković, članica Gradskog veća Grada Leskovca.

Problem grejanja će, kako je rečeno, takođe uskoro biti rešen. Nako legalizacije za koju je izdvojeno 325.000 dinara počela je izrada projekta za koji će biti izdvojeno dodatnih 400.000 dinara.

Sve škole koje su iskazale potrebnu dobile su stolariju. Do sada je to urađeno u objektu škole u Nomanici, Nakrivnju i Bunuškom Čifluku, a očekuje da i ostale škole to učine i povećaju energetsku efinaskost svojih zgrada.

Nakon rušenja ovog objketa biće izgrađena kotlarnica i prostor za priredbe

Direktor Osnovne škole „Milutin Smiljković“ u Vinarcu Dejan Cakić zahvalio je lokalnoj samoupravi i gradonačelniku Leskovca na obezbeđenoj stolariji i uloženim sredstvima, ali i zaposlenima i roditeljima koji su donacijama obezbedili sredstva za plaćanje majstora koji su izveli ove radove.

Đaci prvaci ove škole dobili su „Pažljivkova pravila u saobraćaju“, knjigu koja na slikovit način ukazuje na potencijalne opasnosti u saobraćaju.

Pogledaj takodje

Premošćavanje digitalnog jaza: Lap topovi i tableti osnovnim školama u 30 lokalnih samouprava

Osnovnim školama u 30 lokalnih samouprava, u okviru projekta „Premošćavanje digitalnog jaza u Srbiji za …

Jedan komentar

  1. Jedno banalno pitanje samo-ako su vec prozori dovoljno upotrebljivi da se iskoriste za osn. skolu, kako to da nisu bili dovoljno dobri za bolnicu?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *