Proslava 78 godina Predškolske ustanove “Vukica Mitrović”

Predškolska ustanova “Vukica Mitrović” proslavila je 78 godina postojanja nizom manifestacija koje su okupile decu, roditelje i vaspitače iz svih vrtića koji se nalaze pod njenim okriljem.

Tokom protekle nedelje, u svakom od vrtića prikazani su programi koje su osmislili timovi vaspitača, a predložili odgovorni vaspitači i stručni saradnici ustanove.

Rođendansko slavlje započelo je u ponedeljak, 27. maja, manifestacijom pod nazivom “Deca, roditelji, vaspitači u igri – Još jači”. U utorak, u vrtiću “Zvončica” održana je manifestacija “Dete zaštiti planetu”. U sredu je u vrtiću “Lane” održan je program pod nazivom “Čitanje deci i sa decom”. Ovo je podsetilo sve prisutne koliko je čitanje važno za zdravo odrastanje.

Tradicionalna manifestacija “Razigrane ulice”, održana u četvrtak, u potpunosti je opravdala svoj naziv. Deca, roditelji i vaspitači izveli su zajednički ples na temu narodnih kola, naučivši deset koreografija.

Danas, poslednjeg dana obeležavanja rođendana ustanove, prisutni su imali priliku da uživaju u predstavi “Bajka o Leskovcu”, koju su izvela deca iz vrtića.

Pre predstave, u ime gradonačelnika Leskovca, obratila se Marija Rajković član Gradskog veća.

“Ovaj dan je posvećen svima vama koji činite ovu ustanovu posebnom – deci, vaspitačima, roditeljima i svim zaposlenima koji svojim trudom i zalaganjem svakodnevno doprinose obrazovanju i vaspitanju naših najmlađih.”

Direktorka Predškolske ustanove “Vukica Mitrović”, Olivera Tošić, naglasila je značaj saradnje sa roditeljima:

“Ovu nedelju smo posvetili deci, roditeljima, porodici, gradu, da zajedno proslavimo našu uspešnu saradnju. Porodica je temelj naše svakodnevice, izvor ljubavi i neizmernih životnih lekcija. Mi kažemo da postoji i nešto što se zove vrtićka porodica, gde se ljubav gradi, i da je to druga najvažnija porodica u životu svakog našeg deteta.”

Tokom cele nedelje, u manifestacijama su učestvovali svi vrtići iz mreže ustanove “Vukica Mitrović”, pokazavši koliko su otvoreni, radoznali, kreativni, spremni za saradnju, istraživanje i stvaranje.

Proslava 78. rođendana ove ustanove još jednom je potvrdila njenu važnu ulogu u životu grada i njegovih najmlađih stanovnika.

Check Also

Žurka za male maturante 20. juna na gradskom trgu

U četvrtak 20. juna od 20:00 časova, na gradskom trgu u Leskovcu, Grad Leskovac i …