hotel bell

Propao pokušaj dogovora sa investitorom da, do okončanja postupka, prekine radove na mini hidro-elektrani na Vlasini

Kako piše u saopštenju predsednika opštine Vlasotince, Bratislava Petrovića, predloženi Sporazum nisu potpisali svi delegati Mesne zajednice “Dadince“, te će, zbog interesa pojedinca za političkom ili ličnom medijskom promocijom, žitelji ovog sela morati, po zimi, i dalje da provode dane i noći na barikadama,

Opštinsko veće Vlasotinca, moralo je da zastane sa nadzorom nad postupkom izdavanja građevinske dozvole za MHE “Besko“ u Dadincu, zbog informacije da je Udruženje građana “Polekol“ iz Beograda, sredinom decembra prošle godine, podnelo Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, zahtev za poništavanje građevinske dozvole, o čemu je Veće informisano 11. januara.

U takvim pravnim situacijama postojanja tzv. pozitivnog sukoba nadležnosti, neophodno je da viši nadležni organ, odnosno Ministarstvo, donese odluku o stvarno nadležnom organu za postupanje u ovom slučaju.

Kako bi se problem rešio, predsednik opštine je prihvatio predlog stanovnika Dadinca da se zaključi Sporazum sa investitorom, koji bi se, pod materijalnom i krivičnom odgovornošću, obavezao da neće započeti radove na izgradnji mini hidroelektrane, dok se postupak, po zahtevu za poništavanje građevinske dozvole, pravosnažno ne okonča.

Nakon izrade nacrta sporazuma, isti je dostavljen investitoru, koji se, prema informacijama dostavljenim od predsednika Saveta mesne zajednice Ddaince, saglasio sa tekstom. Nakon toga, potpisali su ga predsednik opštine Vlasotince i opštinski pravobranilac, u ime opštine. Za organizovani sastanak, selo Dadince je delegiralo pet svojih predstavnika i četvorica, među kojima su advokat Dragan Jović i odbornik GG “Dr Dragan Spasić, potpisala su Sporazum. Peti predstavnik sela, i jedini koji nije potpisao Sporazum je Petar Ilić, ispred neformalne grupe “Bitka za Vlasinu“, sa obrazloženjem da članovi grupe, nisu bili saglasni.

Zaključenjem ovog sporazuma, smirile bi se tenzije i prestala bi potreba za bilo kakvim dežurstvima na barikadama, do okončanja postupka, što, sudeći po napred navedenom, nije u interesu pojedinaca iz neformalne grupe “Bitka za Vlasinu“.

Na žalost, zbog interesa pojedinaca za političkom ili ličnom medijskom promocijom, građani Dadinca će i dalje morati da provode hladne dane i noći na otvorenom, zaključuje se u saopštenju predsednika opštine Vlasotince, Bratislava Petrovića.

Check Also

I u ovoj godini nastavak programa subvencija za majke za kupovinu prvog stana

Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju saopštilo je da je Vlada donela odluku o …

Оставите одговор