Najlepše pismo Božić Bati napisao Andrija Stevanović iz Zalužnja: Na ”Poštin” konkurs stiglo više hiljada radova

”Pošta” Srbije proglasila je pobednike literarnog i likovnog konkursa ”Pismo Božić Bati”, a dodelu nagrada upriličila u ambijentu prazničnog festivala ”Zimska bajka” u Beogradu

Na konkurs je pristiglo nekoliko hiljada dečjih radova, a stručna komisija za izbor literarnih radova, koju su činili književnici Miloš Janković, Jasmina Malešević i Grozdana Lalić, ocenila je da je najlepše pismo Božić Bati, poslao desetogodišnji Andrija Stevanović iz leskovačkog sela Zalužnje.

U obrazloženju odluke, napisano je da se radi o literarnom radu nesvakidašnje ideje, sa atributima književnog dela.

– Podsticanje pisanja pisama i pismenosti putem ”Poštinog” nagradnog konkursa, u poslednje dve godine, usmerili smo na jačanje svetosavskog duhovnog i kulturnog nasleđa. Pokazalo se da je to bila prava odluka, s obzirom na veliki odziv dece, koja su vrlo uspešno odgovorila na temu i uputila poruke mira i ljubavi, bliskosti, deljenja i zajedništva, što je i smisao Božiča. Veliko je zadovoljstvo što smo danas ponovo podelili radost sa najuspešnijima, rekao je na dodeli Zoran Đorđević, v.d. direktora ”Pošte Srbije”

”Pošta” je pobednike nagradila vaučerima za tehniku, sportsku odeću i obuću u vrednosti od po 50, 40 i 30 hiljada u pojedinačnoj, odnosno 90, 80 i 70 hiljada u grupnoj konkurenciji.

Check Also

Malena Una pomaže svojoj mami da što pre ozdravi: Veliki odziv Leskovčana za pomoć Mariji Petronijević i danas

Juče kao i danas u Leskovcu je održana akcija davanja uzoraka krvi za Mariju Petronijević, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *