PROMOCIJA ROŠTILJIJADE U BEOGRADU: Lepa Brena i Đule Van Gog najavili spektakl na festivalu roštilja i gurmanluka

U hotelu Crowne Plaza u Beogradu organizovana je promocija Roštiljijade kojoj su prisustvovale i neke od zvezda ove manifestacije.

Lepa Brena imala je uvodnu reč i ovom prilikom je istakla da joj je jako drago što je njoj pripala čast da otvori manifestaciju koja ima tradiciji dugu 3 decenije.

Djule frontmen grupe Van Gogh kazao je da se svaki put raduje kad dođe u Leskovac, i da je on pun divnih ljudi i najlepših žena. Najavio je nezaboravan provod iz dobro poznate hitove ove grupe. Van Gog će nastupiti zajedno sa Ribljom Čorbom koji su za ovu priliku pripremili dobro znane hitove ali četiri nove pesme sa albuma koji izlazi u septembru.

Pored obraćanja zvezda medijima su se obratili i predstavnici kompanija Apatinska pivara koji su za uvu priliku pripremili personalizovano pivo sa natspisom Leskovac i Coca -Cola.

-Leskovac je bio poznat i kao grad industrijalaca i preduzetnika, čuveni “Mali Mančester” kao grad tekstila i kozmetike, ali su specijaliteti sa roštilja i auttzentičnost mirisa i ukusa, bili i ostali do današnjih dana ipak jedno od najpoznatijih obeležja našeg grada. Specijaliteti čuvenog Dragija Bureta izazivali su divljenje i proslavuili Leksovac kao “kolevku roštilja”. Posle 30 godina postojanja Roštiljijada je postala manifetsacija svetskih razmera. Ona postavlja Leksovac na vrh turističke ponude Srbije, Kraj avgusta je period prepoznatljiv po njoj, ona je brend na koji su ponsoni svi Leskovčani. Zahvaljujući ovo velikom restoranu na otvorenom Leskovac se prepoznaje kao grad sa dušom, gra meraka, bogatstva ukusa i mirisa. S ponosom ističe da je prošle godine naš grad ugostio više stotina hiljada gostiju iz zemlje i inostranstva, Grad Leskovac nastoji da očuva tradiciju, da neguje ono što je dobro i po čemu smo prepoznatljivi, ali i da postojeće manisfetacije iz godine u godinu unapređujemo i gradimo nove prilike za promociju čitavog kraja, Zato je Roštiljida aiz godine u godinu sve bolja i veličanstvenija – rekao je gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović na predstavljanju jubilarne, 30. Roštiljijade.

Kompletnu konferenciju Dnevnik Juga je direktno prenosio na svojoj Facebook stranici, a snimak možete pogledati na linku:

Promocija “Rostiljijade 2019” Beograd,Crown Plaza Lepa Brena,Riblja čorba,Crvena jabuka…

Publicerat av Dnevnik Juga Torsdag 22 augusti 2019

Direktor Turističke organizacije Leskovac Nebojša Kocić je podsetio da je ova manifestacija pokrenuta 1990. godine, a da danas predstavlja odlično organizovan festival na prostoru od 15.000 kvadratnih metara. Kocić je najavio i tradicionalna takmičenja najboljih roštilj majstora, kao i čitav niz pretećih maniofetscaija koje će obogatiti turističku ponudu Leskovca tokom trajanja Roštiljijade.

„Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva“.

Check Also

SLIŠANE – Selo sa bogatom istorijom i prirodnim lepotama

Slišane, malo selo u Srbiji, smešteno u opštini Lebane u Jablaničkom okrugu, predstavlja pravu riznicu …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *