Početna / DRUŠTVO / Promocija knjige „Uglovi slobode“ leskovačke autorke Jovane Nikolić

Promocija knjige „Uglovi slobode“ leskovačke autorke Jovane Nikolić

U Visokoj poslovnoj školi strukovnih studija u Leskovcu u utorak, 26. marta u 11 sati biće održana promocija knjige „Uglovi slobode“ Jovane Nikolić.

O knjizi će govoriti autorka, nekadašnja studentkinja Visoke poslovne škole Leskovac.

U recenziji ove knjige kratkih priča Brankica Damjanović, između ostalog, navodi: „Što se samih priča tiče, čitalac ima slobodu da ih doživljava kao istinite, kao fikciju, ili pak kao nešto između. Vešto manipulišući dijalogom likova i kadkad koristeći ton neuobičajen u svakodnevnim razgovorima, autorka nam omogućava da odolimo iskušenju da se postavimo kao posmatrači (što stalno činimo u stvarnom životu), i umesto toga istinski razumemo pozadinu dešavanja na papiru, i njihovih ekvivalenata koji nas okružuju. Lica sa kojima se upoznajemo nisu tek književni likovi, već personifikacija šablona ponašanja i karakternih osobina koje često ne primećujemo ili uzimamo zdravo za gotovo“.

Knjiga „Uglovi slobode“ mlade autorke Jovane Nikolić predstavljena je na prošlogodišnjem Sajmu knjiga u Beogradu, potom su održane promocije u Beogradu, Zagrebu, Nišu, Blacu i Kraljevu. Posle Leskovca, knjiga će biti predstavljena i u Subotici, Novom Sadu, Kruševcu, Zaječaru i Čačku.

Pogledaj takodje

Ove jeseni intenzivniji radovi na sanaciji puteva u Medveđi

Ovih dana otpočele su intenzivnije aktivnosti na sanaciji lokalne putne mreže na području opštine Medveđa. …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *