Promocija knjige „Tajne rajskih papira“ Branislava Kocića, u četvrtak u leskovačkoj Biblioteci

U četvrtak, 14. marta 2024. godine u 18.00 časova Narodna biblioteka „Radoje Domanović“ u Leskovcu organizuje promociju knjige „Tajne rajskih papira“ Branislava Kocića.

U programu učestvuju Dejan Stojiljković, jedan od najčitanijih savremenih srpskih pisaca i dobitnik Andrićeve nagrade; Milivoje Ž. Pešić, književni kritičar i Branislav Kocić, autor knjige.

Branislav Kocić, rođen je 1988. godine. Ekonomista po struci. Knjiga „Tajne rajskih papira“ njegov je roman prvenac. Prvi put ova knjiga predstavljena je na 66. Međunarodnom knjiga u Beogradu 2023. godine. Njegova interesovanja su teorija međunarodnih odnosa, politička teorija i održivi razvoj.
Dejan Stojiljković, prozni i dramski pisac, filmski i strip-scenarista, rođen je u Nišu 1976. godine. Objavio romane „Konstantinovo raskršće“, „Duge noći i crne zastave“, „Znamenje anđela“, „Kainov ožiljak“ (u četiri ruke, sa Vladimirom Kecmanovićem). Zatim, „Olujni bedem“, „Dukat za Lađara“, kao i nekoliko proznih zbirki. Zajedno sa Vladimirom Kecmanovićem i Draganom Paunovićem autor je ilustrovane trilogije o Nemanjićima. Autor je više dramskih tekstova i strip-scenarija. Pisao je scenario za obe sezone serije „Senke nad Balkanom“. Zatim za serije „Žigosani u reketu“, „Feliks“, dokumentarnu seriju „Istorija Niša“ i film i tv seriju „Toma“. Za svoj prozni rad dobio je Andrićevu nagradu (za zbirku priča „Neonski bluz“). Nagradu „Miloš Crnjanski“ dobio je za roman „Konstantinovo raskršće“. Roman „Konstantinovo raskršće“ bio je najčitanija knjiga u javnim bibliotekama u Srbiji u 2010. godini.

Milivoje Ž. Pešić, profesor književnosti i književni kritičar, radio je na televiziji, a trenutno radi u filmskoj industriji kao pomoćnik direktora filma. Radio kao profesor srpskog jezika u Leskovcu i Beogradu. Rođeni je leskovčanin.

Check Also

Dom kulture Brestovac: Imena nagrađenih na pesničkom konkursu “Moravske elegije” – Branku Miljkoviću u čast

Na dvadesetom, jubilarnom, pesničkom konkursu za učenike osnovnih škola, ,, Moravske elegije”- Branku Miljkoviću u …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *