hotel bell

Projekat „Nove nade za Medveđu“ u Tularu, Tupalu i Sijarinskoj Banji

U osnovnim školama u Tularu, Tupalu i Sijarinskoj Banji u petak je nastavljeno sa održavanjem interaktivnih radionica. Obzirom da se radionice organizuju po projektu „Nove nade za Medveđu“, cilj je popularizacija i aktivizam dece u oblasti pozorišnog i likovnog stvaralaštva i izgradnja saradnje među decom iz različitih sredina i etničkih zajednica i popularizacija umetnosti u opštini Medveđa.

U osnovnoj školi u Tularu nastava se izvodi na srpskom jeziku, u školi u Tupalu đaci nastavu prate na albanskom jeziku, dok se u Sijarinskoj Banji nastava odvija na oba jezika. Kulturni centar opštine Medveđa u protekloj nedelji organizovao je interaktivne scenske radionice, po projektu „Nove nade za Medveđu“ koji je podržan od strane Ministarstva kulture i informisanja.

Cilj organizovanja radionica je bio upoznavanje učenika sa osnovnim pojmovima u pozorištu, javni nastup i osnovni elementi glume.

Scenske interaktivne radionice u školama iz seoskih područja sprovodi glumac Dragoslav –Gile Branković, sa saradnicima iz Leskovca.

U okviru projekta organizuju se i likovne radionice po školama u periodu od 20-28.09.2018. godine.
Zajednička likovna radionica i pozorišna predstava biće organizovana 02.10.2018. godine u Medveđi, na kojoj će učestvovati učenici iz svih škola.

Program će se organizovati na platou ispred Kulturnog centra u terminu od 10:00-12:00. Tema radionice je „Moja Medveđa“. Za ovu radionicu pored standardnog materijala (blok, tempera, vodena bojica) biće obezbeđen određen broj štafelaja, platna i uljanih boja za slikanje.

Check Also

Muzička škola “Stanislav Binički“ briljirala na Republičkom takmičenju: 11 prvih, dve druge i dve treće nagrade

Foto: Arhiva Dnevnika juga Na 30. Republičkom takmičenju, koje tradicionalno organizuje Udruženje muzičkih i baletskih …

Оставите одговор