Početna / DRUŠTVO / Projekat „Nove nade za Medveđu“ u Tularu, Tupalu i Sijarinskoj Banji
Dionis Restoran

Projekat „Nove nade za Medveđu“ u Tularu, Tupalu i Sijarinskoj Banji

U osnovnim školama u Tularu, Tupalu i Sijarinskoj Banji u petak je nastavljeno sa održavanjem interaktivnih radionica. Obzirom da se radionice organizuju po projektu „Nove nade za Medveđu“, cilj je popularizacija i aktivizam dece u oblasti pozorišnog i likovnog stvaralaštva i izgradnja saradnje među decom iz različitih sredina i etničkih zajednica i popularizacija umetnosti u opštini Medveđa.

U osnovnoj školi u Tularu nastava se izvodi na srpskom jeziku, u školi u Tupalu đaci nastavu prate na albanskom jeziku, dok se u Sijarinskoj Banji nastava odvija na oba jezika. Kulturni centar opštine Medveđa u protekloj nedelji organizovao je interaktivne scenske radionice, po projektu „Nove nade za Medveđu“ koji je podržan od strane Ministarstva kulture i informisanja.

Cilj organizovanja radionica je bio upoznavanje učenika sa osnovnim pojmovima u pozorištu, javni nastup i osnovni elementi glume.

Scenske interaktivne radionice u školama iz seoskih područja sprovodi glumac Dragoslav –Gile Branković, sa saradnicima iz Leskovca.

U okviru projekta organizuju se i likovne radionice po školama u periodu od 20-28.09.2018. godine.
Zajednička likovna radionica i pozorišna predstava biće organizovana 02.10.2018. godine u Medveđi, na kojoj će učestvovati učenici iz svih škola.

Program će se organizovati na platou ispred Kulturnog centra u terminu od 10:00-12:00. Tema radionice je „Moja Medveđa“. Za ovu radionicu pored standardnog materijala (blok, tempera, vodena bojica) biće obezbeđen određen broj štafelaja, platna i uljanih boja za slikanje.

Pogledaj takodje

Online program Leskovačkog kulturnog centra od 26. do 30. maja

Na online repertoaru Leskovačkog kulturnog centra ove nedelje od 26. do 30. maja biće prikazana …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *