hotel bell

Produžene prijave za COVER FEST – Festival mladih muzičkih izvođača

Međunarodni kulturni centar ART LEND upućuje JAVNI POZIV svim osnovnim, srednjim i muzičkim školama u Srbiji povodom održavanja 1. COVER FEST-a – festivala mladih muzičkih izvođača.

COVER FEST je podržan od strane Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

’’COVER FEST’’ – festival mladih muzičkih izvođača je zamišljen kao projekat u kome bi učešće uzeli talentovani vokalni i instrumentalni izvođači solisti kao predstavnici svojih škola koji bi izvođenjem poznatih muzičkih numera dali svoje viđenje na već poznate teme. Pravo učešća mogu imati sve osnovne i srednje škole u Srbiji s tim da svaka škola može imati najviše dva predložena kandidata različitih starosnih grupa. Takmičenje bi ocenjivao stručni žiri sastavljen od kompetentnih muzičara Leskovca i Srbije.

Potrebno je da svaka škola koja želi da konkuriše  na 1. COVER FEST-u, odabere najviše dva svoja predstavnika različitih starosnih grupa i to:

Starosna grupa 1 – od 1. do 4. razreda nižih/osnovnih škola;

Starosna grupa 2 – od 5. do 8. razreda nižih/osnovnih škola;

Starosna grupa 3 – od 1. do 4. razreda srednjih škola;

Potrebno je da se pošalje audio ili video snimak kandidata sa izvođenjem neke muzičke numere uživo kao i popunjena Prijava od strane predstavnika škole. Prijava se šalje isključivo elektronskim putem. Prijava se može naći na Facebook ili Instagram stranici Međunarodnog kulturnog centra Art Lend.

Rok za slanje prijave je 10. 11. 2022. godine do 23:59 časova.

Po isteku roka prijavljeni kandidati će biti selektovani od strane stručnog žirija na osnovu prijavljenih audio ili video zapisa. Konačna lista učesnika biće objavljena u najkraćem roku. Održavanje 1. COVER FEST-a je planirano za prvu polovinu decembra meseca u Leskovcu.

Troškovi prijave učešća ne postoje dok putne i evntualne troškove smeštaja snose sami učesnici.

Festivalski bend sastavljen od iskusnih srpskih muzičara bi spremio sve kompozicije i uživo izvodio na samom festivalu na kojem bi žiri ocenjivao soliste izvođače. Svaki izvođač bi izvodio po jednu poznatu kompoziciju po sopstvenom izboru. U slučaju prijave velikog broja kvalitetnih kandidata, manifestacija bi se sastojala od jedne ili dve polufinalne večeri na kojima bi se odredila konačna lista finalista. Postoji potpuna sloboda u odabiru muzičkog stila prijavljenih kompozicija.

Na kraju festivala će biti dodeljene prva, druga i treća nagrada u svakoj kategoriji školi čiji je izvođač predstavlja. Stručni žiri će odabrati Laureata 1. COVER FEST-a a vredna robna nagrada će pripasti školi čiji kandidat bude odabran.

COVER FEST je festival solista izvođača, pevača i svirača, u trajanju od tri dana. Svi izvođači će nastupati uživo uz pratnju festivalskog benda. Cela manifestacija će biti onlajn strimovana kako bi bilo omogućeno njeno praćenje što većem broju zainteresovanih pratilaca. Navijanje publike za svog kandidata je očekivano ali neće imati uticaja na konačnu odluku stručnog žirija koji će na kraju proglasiti najbolje na COVER FEST-u.

Sve dodatne informacije informacije u vezi COVER FEST-a možete dobiti na Facebook stranici Međunarodni kulturni centar ART LEND ili na artlend@yahoo.com

Check Also

Mali: Od danas uvećane penzije na računima penzionera

Prve uvećane penzije za devet odsto danas će biti na računima penzionera koji pripadaju kategoriji …

Оставите одговор