Početna / DOGAĐAJI / Priznanje za projekte vlasotinačkih gimnazijalaca
hotel bell

Priznanje za projekte vlasotinačkih gimnazijalaca

Tri projekta koje učenici vlasotinačke gimnazije “Stevan Jakovljević” realizuju  u saradnji sa školama iz inostranstva dobila su nacionalne oznake za kvalitet koje dodeljuje Nacionalni tim za podršku Fondacije Tempus i eTwinning.  Reč je o projektima “I has a grammar”, gde je partnerska škola iz Španije, “Walk in my shoes” (tu je partnerska škola iz Mađarske) i “Teacher for a day” koji se realizuje u saradnji sa partnerskim školama u Italiji, Poljskoj, Turskoj i Mađarskoj.  Za svoj rad, posebne diplome dobilo je 38 učenika trećeg i četvrtog razreda, kao i ljihov mentor prof. Biljana Pipović.

„Iako smo na raspustu, sve nas i učenike i profesore, obradovala  je vest iz Beograda da smo za svoj rad na međunarodnim projektima dobili priznanje u vidu nacionalnih oznaka za kvalitet – kaže mentor i profesor Pipović.

Po mišljenju Nacionalnog tima za podršku, projekti vlasotinačkih gimnazijalaca bili su dobro organizovani, aktivnosti su bile kreativne i odlično uklopljene u redovnu nastavu, učenici motivisani, a postignut je i visok stepen interaktivnosti i saradnje sa vršnjacima iz drugih zemalja.

Vlasotinačka gimnazija realizuje projekte u saradnji sa partnerskih školama u inostranstvu od 2015.godine, a uskoro će početi realizacija, po rečima prof.Pipović, najozbiljnijeg projekta takve vrste, nedavno odobrenog KA2 projekta u okviru ERAMUS programa. Tu će učestvovati pet škola iz četiri zemlje, Poljske, Srbije, Turske i Italije, a projekat nosi naziv  “Licem u lice – međuljudski odnosi u eri interneta i društvenih medija”.

Pogledaj takodje

U Domu kulture Roma počela masovna vakcinacija

U Domu kulture Roma u saradnji sa Zavodom za javno zdravlje i Opštom bolnicom Leskovac, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *