Početna / DRUŠTVO / Prosvetni radnici prioritet prilikom vakcinisanja i testiranja na Covid

Prosvetni radnici prioritet prilikom vakcinisanja i testiranja na Covid

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja odgovorilo je na predloge Foruma beogradskih gimnazija u vezi povećanja bezbednosti i sigurnosti nastavnika u vreme izvođenja nastave tokom epidemije.

• Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja podržava inicijativu da se za zaposlene u prosveti obezbede medicinske maske i ostala sredstva lične zaštite i u tom smislu već su date preporuke jedinicama lokalne samouprave da finansijski maksimalno podrže sve obrazovne ustanove. Lokalne samouprave su već planirale sredstva za ove potrebe. Ukoliko neke lokalne samouprave nisu u stanju da izvrše svoju obavezu, potrebno je da se škole jave nadležnoj školskoj upravi, kako bi Ministarstvo prosledilo zahtev na Kabinet predsednika Vlade Republike Srbije.

• Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja će preporučiti Kriznom štabu da prosvetni radnici koji budu imali simptome korona virusa, budu prioritet prilikom testiranja Pi-Si Ar testovima.

• Ministarstvo je saglasno da prosvetni radnici koji žele da prime vakcinu protiv sezonskog gripa takođe budu prioritetno vakcinisani, i takvu preporuku ćemo uputiti Ministarstvu zdravlja Republike Srbije.

• S obzirom da nije uvedeno vanredno stanje svi zaposleni, pa i zaposleni u prosveti stariji od 60 godina ili sa hroničnim oboljenjima, pridržavaju se mera koje propisuju Institut za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović Batut“ i Krizni štab Republike Srbije.

• U vezi predloga da se zaposlenima koji obole od KOVID 19 garantuje naknada u visini od 100%, obaveštavamo Vas da visina naknada tokom bolovanja nije u nadležnost Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, ali ćemo pokušati da pomognemo u saradnji sa drugim državnim organima, i o tome ćemo vas naknadno obavestiti.

Pogledaj takodje

Privode se kraju radovi na putu Leskovac – Vlasotince

Radovi na rekonstrukciji puta od Leskovca ka Vlasotincu koji su započeti prethodne godine, privode se …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *